Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

18 octombrie 2023   Rețete

Doar cinci ingrediente de bază îţi trebuie pentru acest preparat cu parfum de toamnă. Dacă nu ai încercat niciodată să alături ciocolata şi prunele în acelaşi desert, îţi oferim o reţetă care s-ar putea să te convingă.

Ştiai că vitamina C din prune ajută organismul să se vindece, să formeze vase de sânge? Atât prunele proaspete, cât și cele uscate conțin fibre și antioxidanți importante pentru reglarea digestiei, reducerea inflamaţiilor şi pentru sănătatea generală. Fitonutrienții din prune scad inflamația din corp care declanșează bolile de inimă. O prună pe zi te poate ține departe şi de anxietate. De asemenea, prunele te feresc de constipaţie, acţionând ca un laxativ natutral.  Potasiul din prune menţine tensiunea arterială la un nivel normal. Mai mult, unele studii arată că prunele uscate reduc pierderea de masă osoasă.

Un plus de antioxidanţii obţii şi din ciocolata amăruie care au o serie de beneficii pentru sănătate. Cu cât este mai mare conținutul de cacao, ca în ciocolata neagră, cu atât există mai multe efecte benefice, precum scăderea nivelului de colesterol, prevenirea declinului cognitiv, reducerea riscului de probleme cardiovasculare. De asemenea, ciocolata amăruie poate conține mai puține grăsimi. Iată doar câteva motive pentru a include într-un desert atât ciocolată, cât şi prune!

Ingrediente pentru şase porţii

300 g ciocolată amăruie

170 g unt

60 g zahăr

1 kg prune

6 ouă

1 vârf de cuţit sare

Vezi şi: Cum faci cel mai bun magiun de prune. Ingredientul secret care îi dă un plus de savoare

Cum să faci plăcintă cu prune şi ciocolată

Topești ciocolata și untul pe baie de aburi, amestecând până se omogenizează. Dai deoparte şi, după răcire, înglobezi gălbenușurile, pe rând. Separat, baţi albușurile spumă tare cu sarea, apoi cu zahărul.

Încorporezi spuma, treptat, cu mişcări uşoare. Speli şi tai prunele în felii potrivite ca grosime.

Treci compoziţia de ciocolată într-o tavă rotundă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, circa 40-45 de minute.

Te-ar mai putea interesa: Gustul copilăriei, în reţeta bunicii de cornuleţe cu gem de prune şi nucă

După un sfert de oră, scoţi tava şi aşezi feliile de prune după imaginaţie. Reintroduci tava în cuptor. Porţionezi după răcirea completă.

FOTO: Shutterstock

Mai multe