Gustul copilăriei, în reţeta bunicii de cornuleţe cu gem de prune şi nucă
Ţii minte acele delicioase cornuleţe pe care orice bunică le prepara, pe vremuri, când deserturile nu se găseau pe toate drumurile. Această reţetă aromată este simplu de făcut şi poţi readuce gustul şi mirosul copilăriei în bucătăria ta. Fragede şi felicioase, prin combinaţia de magiun de prune şi nucă, aceste mini cornuleţe te vor cuceri de la prima înghiţitură.
Ingrediente pentru aluatul de cornuleţe cu gem de prune şi nucă
- 500 g făină
- 250 g unt
- 1 ou
- 1 linguriţă praf de copt
- 50 ml apă
- 2 linguri oţet
- sare
- o fiolă esenţă de vanilie
Ingrediente pentru umplutură
- 350 g gem de prune
- 100 g miez de nuca
- 1 fiolă esenţă de rom
Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicious
Mod de preparare reţetă de cornuleţe cu gem de prune şi nucă
1. Pentru aluat, turnam făînă într-un bol. Adăugăm untură, praful de copt, oul, esenţă de vanilie, sarea, apă călduţă, 2 linguri de oţet şi amestecăm totul foarte bine. Frământam până obţinem un aluat moale şi pufos, scrie kiloretete.ro.
2. Pentru umplutură, amestecăm gemul cu miezul de nuca şi esenţă de rom.
Citeşte şi: Cum faci clătitele să se topească în gură
3. Întindem aluatul pregătit anterior, în 2 dreptunghiuri egale. Pe lungime tăiem fâşii de aluat de circa 9-10 cm lăţime. La marginea făşiilor de aluat punem umplutură de gem, rulăm şi tăiem în bucăţi de 3-4 cm. Formăm cornuleţele şi le aşezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.