Reţeta zilei. Tartă de sezon, cu prune și rom

Trebuie să iubești tartele cu fructe! Sunt relativ ușor de făcut, elegante și fiecare îmbucătură parcă îţi spune că a meritat efortul. Perfectă pentru orice ocazie, tarta cu prune este nu numai delicioasă, ci și necostisitoare.

image

Prunele alungite, mai mici, sunt perfecte pentru această tartă. Cu toate acestea, nu trebuie să crezi că nu poţi face acest desert doar pentru că nu găseşti acest tip de fructe. Cele obișnuite sunt și ele potrivite. Vor fi suculente și delicioase în combinaţie cu puțin zahăr și scorțișoară. Crezi că prunele proaspete sunt prea fade sau acrişoare pentru un desert? Vei descoperi cu surprindere cum se schimbă şi ce savoare pot da când le coci într-o tartă.

În privinţa beneficiilor pentru sănătate ale acestor fructe, află că oferă mai multe avantaje: normalizează tensiunea arterială, menţin densitatea osoasă, combat constipaţia, îmbunătăţesc memoria şi sănătatea creierului.

Ingrediente necesare pentru opt porţii

Pentru blat:

300 g făină

1 vârf de cuţit praf de copt

100 g zahăr

1 gălbenuş

180 g unt

2 linguri lapte

Pentru umplutură:

1 kg prune

3 linguri rom

100 g zahăr

½ linguriţă de scorţişoară

3 linguri amidon

4 linguri cu apă

50 g nuci măcinate

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu prune, cheia către o siluetă de invidiat! Dai jos şapte kilograme, în şapte zile

Cum să faci tartă cu prune

Pentru blat, combini făina cu praful de copt, zahărul, gălbenuşul şi untul topit. După omogenizare, înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l laşi la frigider o oră.

Pentru umplutură, speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le feliezi. Le adaugi rom, presari scorţişoara şi zahărul. Dai deoparte o jumătate de oră.

Scoţi aluatul din frigider. Adaugi lapte dacă este fărâmicios. Îl întinzi într-o tavă rotundă, tapetată cu unt şi-l înţepi cu furculiţa din loc în loc. Îl acoperi cu nuca măcinată.

Vezi şi: Budincă de griş cu prune

Aşezi pe foc amestecul de prune şi-l laşi să fiarbă trei minute. Aranjezi bucăţile de prune în tava pe care o introduci apoi în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte blatul.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg