Reţeta zilei. Tartă de sezon, cu prune și rom

Trebuie să iubești tartele cu fructe! Sunt relativ ușor de făcut, elegante și fiecare îmbucătură parcă îţi spune că a meritat efortul. Perfectă pentru orice ocazie, tarta cu prune este nu numai delicioasă, ci și necostisitoare.

image

Prunele alungite, mai mici, sunt perfecte pentru această tartă. Cu toate acestea, nu trebuie să crezi că nu poţi face acest desert doar pentru că nu găseşti acest tip de fructe. Cele obișnuite sunt și ele potrivite. Vor fi suculente și delicioase în combinaţie cu puțin zahăr și scorțișoară. Crezi că prunele proaspete sunt prea fade sau acrişoare pentru un desert? Vei descoperi cu surprindere cum se schimbă şi ce savoare pot da când le coci într-o tartă.

În privinţa beneficiilor pentru sănătate ale acestor fructe, află că oferă mai multe avantaje: normalizează tensiunea arterială, menţin densitatea osoasă, combat constipaţia, îmbunătăţesc memoria şi sănătatea creierului.

Ingrediente necesare pentru opt porţii

Pentru blat:

300 g făină

1 vârf de cuţit praf de copt

100 g zahăr

1 gălbenuş

180 g unt

2 linguri lapte

Pentru umplutură:

1 kg prune

3 linguri rom

100 g zahăr

½ linguriţă de scorţişoară

3 linguri amidon

4 linguri cu apă

50 g nuci măcinate

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu prune, cheia către o siluetă de invidiat! Dai jos şapte kilograme, în şapte zile

Cum să faci tartă cu prune

Pentru blat, combini făina cu praful de copt, zahărul, gălbenuşul şi untul topit. După omogenizare, înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l laşi la frigider o oră.

Pentru umplutură, speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le feliezi. Le adaugi rom, presari scorţişoara şi zahărul. Dai deoparte o jumătate de oră.

Scoţi aluatul din frigider. Adaugi lapte dacă este fărâmicios. Îl întinzi într-o tavă rotundă, tapetată cu unt şi-l înţepi cu furculiţa din loc în loc. Îl acoperi cu nuca măcinată.

Vezi şi: Budincă de griş cu prune

Aşezi pe foc amestecul de prune şi-l laşi să fiarbă trei minute. Aranjezi bucăţile de prune în tava pe care o introduci apoi în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte blatul.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg