Prăjitură cu prune şi cu cremă de vanilie

1 prajitura cu prune jpg jpeg

Dimineţile răcoroase de toamna pot deveni mai blânde dacă te răsfeţi cu o prăjitură de casă fierbinte şi aromată. Prunele, vedetele sezonului, te vor îmbăta cu aroma lor şi-ţi vor reda buna dispoziţie pentru întreaga zi. Descoperă paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a pregăti cea mai gustoasă prăjitură cu prune şi cu cremă de vanilie.

Ingrediente pentru prăjitura cu prune

Pentru blat:

500 g făină

200 g unt 82% grăsime

2 linguri smântână 30% grăsime

200 g zahăr pudră

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Pentru budinca de vanilie:

120 g budincă de vanilie (3 plicuri)

200 g zahăr

1,2 l lapte

Pentru bezea:

5 albuşuri

250 g zahăr pudră

1 linguriţă suc de lămâie

1 linguriţă amidon

1 praf de sare

1 plic zahăr vanilat

În completare:

7 prune

1 lingură zahăr

Modul de preparare al prăjiturii cu prune şi bezea

Amestecă făina cu praful de copt şi cu untul tăiat cubuleţe, până ce obţii o compoziţie nisipoasă. Încorporează oul, zahărul, praful de sare şi cele două linguri de smântână. Frământă compoziţia cu mâinile până ce obţii un aluat nelipicios. Acoperă bolul cu folie alimentară şi ţine-l la frigider o oră.

Întinde aluatul, presând uşor cu mâinile, într-o tavă dreptunghiulară în care ai aşternut hârtie de copt.

Pune într-o cratiţă praful de budincă, zahărul şi câteva linguri de lapte rece. Amestecă bine, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Adaugă apoi restul de lapte şi pune pe foc mic, amestecând încet până ce se îngroaşă. Toarnă budinca peste blat, nivelează cu o spatulă şi pune tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul de jos, la 170 °C, 30-35 de minute.

Între timp, prepară bezeaua. Bate albuşurile la temperatura camerei, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat, până ce devin spumă. Adaugă sucul de lămâie şi zahărul pudră, mixând după fiecare lingură. Când consistenţa devine tare şi lucioasă, încorporează amidonul, amestecând cu o paletă, de jos în sus.

Scoate tava din cuptor, las-o puţin la răcit, apoi aranjează deasupra prunele feliate. Presară peste ele o lingură de zahăr, apoi răstoarnă bezeaua deasupra şi întinde-o într-un strat gros. Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 170 °C, încă 10-15 minute.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg