Prăjitură cu prune şi cu cremă de vanilie

1 prajitura cu prune jpg jpeg

Dimineţile răcoroase de toamna pot deveni mai blânde dacă te răsfeţi cu o prăjitură de casă fierbinte şi aromată. Prunele, vedetele sezonului, te vor îmbăta cu aroma lor şi-ţi vor reda buna dispoziţie pentru întreaga zi. Descoperă paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a pregăti cea mai gustoasă prăjitură cu prune şi cu cremă de vanilie.

Ingrediente pentru prăjitura cu prune

Pentru blat:

500 g făină

200 g unt 82% grăsime

2 linguri smântână 30% grăsime

200 g zahăr pudră

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Pentru budinca de vanilie:

120 g budincă de vanilie (3 plicuri)

200 g zahăr

1,2 l lapte

Pentru bezea:

5 albuşuri

250 g zahăr pudră

1 linguriţă suc de lămâie

1 linguriţă amidon

1 praf de sare

1 plic zahăr vanilat

În completare:

7 prune

1 lingură zahăr

Modul de preparare al prăjiturii cu prune şi bezea

Amestecă făina cu praful de copt şi cu untul tăiat cubuleţe, până ce obţii o compoziţie nisipoasă. Încorporează oul, zahărul, praful de sare şi cele două linguri de smântână. Frământă compoziţia cu mâinile până ce obţii un aluat nelipicios. Acoperă bolul cu folie alimentară şi ţine-l la frigider o oră.

Întinde aluatul, presând uşor cu mâinile, într-o tavă dreptunghiulară în care ai aşternut hârtie de copt.

Pune într-o cratiţă praful de budincă, zahărul şi câteva linguri de lapte rece. Amestecă bine, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Adaugă apoi restul de lapte şi pune pe foc mic, amestecând încet până ce se îngroaşă. Toarnă budinca peste blat, nivelează cu o spatulă şi pune tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul de jos, la 170 °C, 30-35 de minute.

Între timp, prepară bezeaua. Bate albuşurile la temperatura camerei, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat, până ce devin spumă. Adaugă sucul de lămâie şi zahărul pudră, mixând după fiecare lingură. Când consistenţa devine tare şi lucioasă, încorporează amidonul, amestecând cu o paletă, de jos în sus.

Scoate tava din cuptor, las-o puţin la răcit, apoi aranjează deasupra prunele feliate. Presară peste ele o lingură de zahăr, apoi răstoarnă bezeaua deasupra şi întinde-o într-un strat gros. Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 170 °C, încă 10-15 minute.



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png