Plăcintă cu varză. Vezi de ce nu te poți opri la o singură porţie?
Varza poate fi un ingredient deosebit în plăcinte. Nu ezita să încerci acest preparat! Îți arătăm ce ai de făcut, pas cu pas, pentru a obţine o plăcintă delicioasă! Vei descoperi că nu te poți rezuma să mănânci o singură felie.
Ingrediente pentru patru porţii
Pentru aluat:
500 g făină de patiserie
1 plic drojdie uscată
200 ml apă călduță
10 g zahăr
50 ml ulei
1 ou
susan
Pentru umplutură:
500 g varză
1 morcov
50 g ulei
sare
piper
Vezi și: Cea mai bună reţetă de ciorbă de varză
Mod de preparare
Amesteci făina cu drojdia uscată, zahărul, sarea și torni treptat apa călduță și uleiul, frământând până când aluatul este moale, dar nu se mai ține de degete. Îl acoperi și-l lași la crescut până când își dublează volumul.
Toci varza, o freci cu sarea și o amesteci cu morcovul ras. O condimentezi cu piper și o călești în uleiul încins până scade apa lăsată și se înmoaie.
Încearcă și: Budincă cu varză, carne şi caşcaval
Împarți aluatul în bucăți egale, pe care le întinzi și pui în mijlocul lor varză călită. Împăturești plăcintele, prinzând bine capetele și le așezi în tava tapetată. Le ungi cu oul bătut, le presari cu susan și le dai la cuptor, la 200 °C, 25-30 de minute, până se rumenesc.
FOTO: Shutterstock