Cea mai bună reţetă de ciorbă de varză

1 76978 original jpg jpeg

Încearcă această reţetă de ciorbă de varză cu afumătură , ideală pentru mese copioase în familie.

Dificultate medie

Preparare 2 h

5 porţii

Ai nevoie de

1/2 varză acră

400 g fasole boabe albă

1 ciolan mic afumat

2 linguri ulei

1 ceapă

2 căţei usturoi

2 morcovi

1 l apă

3 cartofi

1 lingură boia dulce

2 linguri pastă de tomate

piper

sare

Mod de preparare

Pui fasolea la înmuiat de cu seară în apă rece. Alegi boabele care se ridică la suprafaţă şi le arunci. O scurgi, o clăteşti şi o fierbi în două ape pe care le scurgi, iar în cea de-a treia, adaugi sare, după gust. O laşi la fiert.

Separat, aşezi ciolanul afumat în apă rece 1 oră, apoi îl speli de mai multe ori şi îl pui la fiert 40 de minute, la foc mic. Scoţi carnea, o dezosezi şi o păstrezi caldă. Păstrezi zeama.

Cureţi ceapa, usturoiul, le toci, le tai mărunt şi le căleşti în uleiul încins. Adaugi morcovii mărunţiţi, boiaua de ardei şi amesteci permanent. Răstorni legumele în vasul în care fierbe fasolea. Adaugi varza tăiată fideluţă, cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, bucăţile de ciolan, torni din zeama în care a fiert ciolanul, sare şi piper, după gust. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, 25 de minute, încorporezi pasta de tomate şi o mai laşi, până când varza este bine pătrunsă. O serveşti caldă.

Sursa foto: simplyrecipes.com