Supă de varză, reţeta pentru slăbit. Este gata rapid, iar dieta are reguli uşor de ţinut

1 ciorba de varza jpg jpeg

Sucul proaspăt, salatele sau supa sunt cele mai eficiente forme de a folosi varza pentru tratarea multor boli, dar şi pentru a slăbi mai uşor. Dieta cu supă de varză poate fi urmată timp de o săptămână şi promite să te ajute să slăbeşti până la 4,5 kg.

Dieta cu supă de varză este o dietă de slăbire rapidă. Susţinătorii săi susţin că 7 zile de dietă te pot scăpa de 4,5 kg. Timp de o săptămână, mănânci supă de varză, dar şi alte 2-3 alimente, cum ar fi lapte degresat, fructe, alte legume. Dieta nu trebuie ţinută mai mult de o săptămână şi poate fi repetată după o pauză de 2 săptămâni. Nimeni nu ştie exact de unde provine această dietă unică, deşi a devenit populară în anii `80.

Regulile dietei cu supă de varză

Dacă te decizi să urmezi această dietă, trebuie să ştii că, pe lângă supă, ai voie să alegi şi alte alimente cu conţinut scăzut de calorii. Cu toate acestea, este important să bei doar apă sau ceai neîndulcit. Se recomandă şi un supliment de multivitaminte, deoarece dieta poate fi săracă în substanţe nutritive.

Ziua 1 - supă de varză, fructe nelimitate, fără banane.

Ziua 2 – supă de varză şi legume, cu câteva excepţii: mazăre, porumb, fasole.

Ziua 3 – supă de varză, fructe şi legume, dar fără cartofi copţi şi banane.

Ziua 4 – supă de varză, banane, lapte degresat.

Ziua 5 – supă de varză şi până la 500 g de carne de vită, pasăre sau peşte, roşii.

Ziua 6 – supă de varză şi carne de vită sau peşte şi legume verzi.

Ziua 7 – supă de varză, legume, orez brun şi suc de fructe.

Reţetă de supă de varză

Ingrediente:

2 cepe

2 ardei graşi verzi

2 conserve de roşii

1 ţelină

1 varză

3 morcovi

ciuperci

bulion (opţional)

sare

piper

6–8 căni de apă

Tai toate legumele cubuleţe. Căleşti ceapa, apoi adaugi legumele şi le acoperi cu apă. Pui bulion şi condimente. După ce încep să fiarbă, reduci focul şi le laşi până când se pătrund bine.

Citeşte şi:

Dieta cu oţet de mere şi scorţişoară. Foloseşte acest amestec revitalizant şi vei slăbi miraculos

Lista alimentelor şi lichidelor care păcălesc foamea şi te ajută să mănânci mai puţine calorii

Atuuri ale consumului de varză

Detoxifică ficatul

Frunzele de varză ajută în detoxifierea ficatului printr-o substanţă pe care o conţin, sulforafan, care stimulează puternic producerea unor enzime pentru ficat. Consumă de trei ori pe săptămână 300 de grame de varză crudă în salate, adică un sfert dintr-o varză de mărime medie.

Reduce glicemia

Sucul de varză este sărac în calorii, dar bogat în vitamine (A, B, C şi E), săruri minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) şi fibre. De aceea, o jumătate de pahar de suc de varză băut dimineaţa şi încă una la prânz sunt de ajuns pentru a stabiliza valorile glicemiei când suferi de diabet zaharat.

Combate problemele digestive

Sucul de varză este un leac pe care îl poţi folosi cu încredere în cazul unor afecţiuni digestive, mai ales ale stomacului sau ale intestinelor. De asemenea, salatele de varză crudă ajută în ameliorarea bolilor de ficat, a obezităţii, cataractei, a surmenajului fizic şi intelectual, al Alzheimerului sau al febrei.

Ştiai că...

...unul sau două pahare de suc de varză, băute zilnic, între mesele principale sunt de ajutor în tratamentul multor afecţiuni, cum sunt anemia, litiaza urinară, astmul, bronşita, gripa, colitele sau enteritele? Poţi recurge la sucul de varză şi dacă suferi din cauza ulcerului gastric, luând două sau trei pahare de suc, tot între mesele zilnice.