Plăcintă Soufra, plăcerea ta vinovată. N-ai să crezi ce ușor se face!
Foi de plăcintă, patru-cinci ingrediente pentru umplutură, unt și zmeură – acestea sunt toate cele necesare pentru a face o plăcintă incredibil de bună, crocantă și cremoasă totodată. Trebuie să încerci măcar o dată să vezi cât de simplu poți s-o prepari!
Ingrediente pentru 8 porţii
400 g foi plăcintă
600 g smântână
200 g zahăr
5 ouă
1 linguriţă esenţă vanilie
coaja a 2 portocale bio
125 g zmeură
250 g unt, topit
zahăr pudră
Vezi și: Plăcintă de pere
Mod de preparare
Combini smântâna cu zahărul, ouăle, esența de vanilie, coaja de portocală și omogenizezi. Separat, așezi o foaie de plăcintă, cu latura scurtă spre tine. O ungi cu unt și pui deasupra o a doua foaie. Rulezi şi aşezi ruloul pliat în centrul unei tăvi rotunde de 30 cm
Repeți procedura cu restul de foi şi le aşezi astfel încât să capete formă de trandafir, până umpli forma. La final, ungi foile cu restul de unt topit și introduci forma în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15 minute.
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu brânză de vaci
Torni crema peste plăcinta parțial coaptă, apoi adaugi zmeura, împingând unele dintre ele în interior. Reintroduci forma în cuptor și coci alte 30 de minute. Laşi la răcit zece minute înainte de a presăra zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock