Plăcintă cu mere şi scorţişoară. Cum să alegi merele pentru plăcintă

Această plăcintă cu mere de casă este aromată, delicioasă și ușor de făcut! Este desertul perfect indiferent de ocazie.

image

Cu o varietate atât de mare de opțiuni, alegerea celor mai bune mere pentru plăcintă cu mere poate fi o sarcină grea. Aroma unui măr se intensifică pe măsură ce este copt. Ideal ar fi să alegi mere nu foarte dulci, precum golden sau domneşti, pentru că vei adauga zahăr şi în aluat. De asemenea, este indicat să faci un amestec de tipuri de mere când faci plăcintă. Complexitatea aromelor va face plăcinta mult mai interesantă.

Unele mere îşi păstrează forma în timpul coacerii, altele se înmoaie mai repede. Dacă nu ești sigur cum se comportă un anumit soi, te-ar putea ajuta acest test. Taie cubuleţe o jumătate de măr, adaugă puţin zahăr și o lingură de apă, apoi pune pe foc mic, cu vasul acoperit, timp de aproximativ cinci minute. Majoritatea soiurilor își vor păstra forma, dar altele se vor transforma mai rapid în piure de mere. Este indicat să adaugi în plăcintă şi un soi care se coace mai rapid. Nu numai că va da o savoare deosebită, dar va lega restul merelor din umplutură.

Ingrediente pentru opt porţii

Pentru aluat:

200 g făină

50 g zahăr

1 vârf cuțit sare

1 lingură apă rece

1 ou

100 g unt

Pentru umplutură:

1 kg mere

zeama de la 1 lămâie

1 lingură apă

50 g zahăr

50 g nucă măcinată

scorţişoară, după gust

unt pentru uns forma

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu cremă de vanilie şi mere

Mod de preparare

Combini făina cu untul, apoi înglobezi zahărul, sarea, oul și apa. Frămânți, înveleşti aluatul în folie alimentară și-l dai la frigider două ore.

Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi rotunde. Pe prima o aşezi într-o formă de tartă unsă cu unt, având grijă să acoperi și marginile. O înțepi din loc în loc.

Vezi si: Ştrudel cu mere

Separat, cureţi merele şi le tai cubuleţe. Le fierbi într-un amestec de zahăr, scorţişoară, nucă măcinată, apă şi zeamă de lămâie şi le ţii pe foc cinci minute.

Transferi umplutura în tavă, peste aluat, şi nivelezi. Acoperi amestecul de mere cu a doua foaie şi o crestezi în formă circulară. Introduci tava în cuptor până când plăcinta se rumenește frumos.

FOTO: Shutterstock