Desert simplu şi savuros. Plăcintă de pere
Un desert uşor de preparat, plăcinta cu pere este şi o modalitate bună de a include perele în meniul celor mai pretenţioşi din familie care nu consumă fructe de obicei.
Ştiai că perele ajută la stimularea sistemului imunitar, deoarece conţin vitaminele C şi K şi mineralul cupru care acţionează ca antioxidanţi, protejând celulele de daunele produse de radicalii liberi? Mai mult, perele reprezintă o sursă bună de acid boric, care ajută la reţinerea calciului în organism. Perele conţin şi fibre care ajută procesul de digestie. O pară de mărime medie conţine aproximativ 20-25 % din doza zilnică recomandată de fibre. Dacă tu sau cei dragi mâncaţi mai rar pere, le-aţi putea consuma sub forma unui desert, cum este şi plăcinta de pere a cărei reţetă o găseşti în cele ce urmează!
Ingrediente
Pentru aluat:
200 g făină
125 g unt
100 ml apă
1 vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
750 g pere
1 linguriţă unt
zahăr
scorţişoară
unt, pentru uns tava
1 ou, pentru uns plăcinta
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă răsturnată cu pere caramelizate. Nu poţi da greş cu ea!
Mod de preparare
Cerni făina, pui untul şi amesteci, fără a frămânţi. Torni apa în care s-a dizolvat sarea şi amesteci totul repede cu mâna. Dai aluatul la rece, 20 de minute, înfăşurat în foaie alimentară. Pentru umplutură, cureţi perele, îndepărtezi sâmburii, le tai pe sferturi şi le înăbuşi în unt cu puţin zahăr şi scorţişoară. Le laşi la răcit.
Vezi şi: Cum să faci pere fierte în vin, unul dintre deserturile preferate ale francezilor
Întinzi foaia de aluat şi pui umplutura. Rulezi aluatul cu grijă. Într-o tavă rotundă, unsă cu unt, aşezi ruloul format, pornind din centru spre margine. Ungi cu oul bătut, înţepi aluatul în câteva locuri şi dai la copt pentru circa 45 de minute.
FOTO: Shutterstock