Plăcintă Bougatsa, desert grecesc din doar 7 ingrediente
Bucătăria grecească abundă de reţete de plăcinte dulci şi sărate deopotrivă. Bougatsa este una dintre cele cremoase la interior şi crocante la exterior, perfectă pentru gustările de peste zi. Pentru prepararea acesteia, ai nevoie de numai şapte ingrediente.

Ingrediente pentru 8-10 porţii
400 g foi plăcintă
200 g unt, topit
200 g zahăr
1 l lapte
120 g făină
4 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
Te-ar mai putea interesa: Readu gustul vacanţei cu un desert deosebit: portocalopita
Mod de preparare
Laşi la dezgheţat foile de plăcintă, dacă este nevoie. Între timp, amesteci zahărul, ouăle şi făina. După omogenizare, torni într-un vas separat laptele și esenţa de vanilie și le pui pe foc mic până le duci la punctul de fierbere.
Chiar înainte ca laptele să dea în clocot, torni în fir subţire o treime din lapte în amestecul de ouă şi amesteci rapid cu un tel. Adaugi amestecul de ouă și lapte peste laptele rămas. Bați foarte repede, până când amestecul se îngroașă și devine cremos. Dai deoparte și răceşti brusc. Amesteci din când în când pentru a nu forma crustă. Ungi cu unt fundul şi lateralele unei tăvi de 20×30 cm.
Vezi şi: Rulouri cu vişine
Desfășori foile şi aşezi în tavă ceva mai mult de jumătate din ele, una câte una, stropite cu câte puţin unt topit. Torni crema răcită şi o nivelezi, apoi o acoperi cu restul de foi, pe care le stropeşti cu unt topit.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, 45 de minute. Laşi plăcinta să se răcorească înainte de porţionare şi servire. O savurezi cât este călduţă, alături de un ceai cu lămâie.
FOTO: Shutterstock

































