Plăcinte cu prune. Află secretele acestui desert de sezon!

6 noiembrie 2025   Rețete

Cea mai bună variantă de a include prunele în dieta celor dragi, mai ales a copiilor, este să prepari aceste plăcinte cu prune, perfecte şi pentru pachetul de la şcoală. Îţi arătăm toate tainele pregătirii lor!               

Ingrediente

Pentru aluat:

10 g drojdie

250 ml lapte cald

1/2 linguriţă zahăr

650 g făină

65 g zahăr

1 linguriţă sare

2 ouă

60 g smântână

50 ml ulei

Pentru umplutură:

350 g brânză de vaci

450 g cremă de brânză

150 g zahăr

2 linguri lapte

1 kg prune

Vezi şi: Tort cu prune şi bezea

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu puţin lapte şi zahăr. Combini toate ingredientele rămase pentru aluat, apoi înglobezi drojdia şi frămânţi. Acoperi vasul şi laşi la crescut o jumătate de oră.

Tai aluatul în două, apoi fiecare bucată în alte opt și formezi 16 sfere. Le mai laşi la crescut 20 de minute. Între timp, pregăteşti umplutura prin combinarea tuturor ingredientelor. Întinzi fiecare sferă de aluat.

Te-ar mai putea interesa: Chec cu struguri şi prune

Pui pe fiecare câte două linguri de umplutură, având grijă să laşi o margine de circa trei centimetri. Le mai laşi la crescut într-o tavă tapetată 15-20 de minute, cât timp cuptorul se încinge. Între timp, tai prunele şi ornezi plăcintele.

Introduci tava în cuptor şi laşi plăcintele la copt aproximativ 20 de minute.

FOTO: Shutterstock

Mai multe