Plăcinte cu prune. Află secretele acestui desert de sezon!
Cea mai bună variantă de a include prunele în dieta celor dragi, mai ales a copiilor, este să prepari aceste plăcinte cu prune, perfecte şi pentru pachetul de la şcoală. Îţi arătăm toate tainele pregătirii lor!
Ingrediente
Pentru aluat:
10 g drojdie
250 ml lapte cald
1/2 linguriţă zahăr
650 g făină
65 g zahăr
1 linguriţă sare
2 ouă
60 g smântână
50 ml ulei
Pentru umplutură:
350 g brânză de vaci
450 g cremă de brânză
150 g zahăr
2 linguri lapte
1 kg prune
Vezi şi: Tort cu prune şi bezea
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu puţin lapte şi zahăr. Combini toate ingredientele rămase pentru aluat, apoi înglobezi drojdia şi frămânţi. Acoperi vasul şi laşi la crescut o jumătate de oră.
Tai aluatul în două, apoi fiecare bucată în alte opt și formezi 16 sfere. Le mai laşi la crescut 20 de minute. Între timp, pregăteşti umplutura prin combinarea tuturor ingredientelor. Întinzi fiecare sferă de aluat.
Te-ar mai putea interesa: Chec cu struguri şi prune
Pui pe fiecare câte două linguri de umplutură, având grijă să laşi o margine de circa trei centimetri. Le mai laşi la crescut într-o tavă tapetată 15-20 de minute, cât timp cuptorul se încinge. Între timp, tai prunele şi ornezi plăcintele.
Introduci tava în cuptor şi laşi plăcintele la copt aproximativ 20 de minute.
FOTO: Shutterstock