Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

Doar cinci ingrediente de bază îţi trebuie pentru acest preparat cu parfum de toamnă. Dacă nu ai încercat niciodată să alături ciocolata şi prunele în acelaşi desert, îţi oferim o reţetă care s-ar putea să te convingă.

shutterstock 1810152802 jpg

Ştiai că vitamina C din prune ajută organismul să se vindece, să formeze vase de sânge? Atât prunele proaspete, cât și cele uscate conțin fibre și antioxidanți importante pentru reglarea digestiei, reducerea inflamaţiilor şi pentru sănătatea generală. Fitonutrienții din prune scad inflamația din corp care declanșează bolile de inimă. O prună pe zi te poate ține departe şi de anxietate. De asemenea, prunele te feresc de constipaţie, acţionând ca un laxativ natutral.  Potasiul din prune menţine tensiunea arterială la un nivel normal. Mai mult, unele studii arată că prunele uscate reduc pierderea de masă osoasă.

Un plus de antioxidanţii obţii şi din ciocolata amăruie care au o serie de beneficii pentru sănătate. Cu cât este mai mare conținutul de cacao, ca în ciocolata neagră, cu atât există mai multe efecte benefice, precum scăderea nivelului de colesterol, prevenirea declinului cognitiv, reducerea riscului de probleme cardiovasculare. De asemenea, ciocolata amăruie poate conține mai puține grăsimi. Iată doar câteva motive pentru a include într-un desert atât ciocolată, cât şi prune!

Ingrediente pentru şase porţii

300 g ciocolată amăruie

170 g unt

60 g zahăr

1 kg prune

6 ouă

1 vârf de cuţit sare

Vezi şi: Cum faci cel mai bun magiun de prune. Ingredientul secret care îi dă un plus de savoare

Cum să faci plăcintă cu prune şi ciocolată

Topești ciocolata și untul pe baie de aburi, amestecând până se omogenizează. Dai deoparte şi, după răcire, înglobezi gălbenușurile, pe rând. Separat, baţi albușurile spumă tare cu sarea, apoi cu zahărul.

Încorporezi spuma, treptat, cu mişcări uşoare. Speli şi tai prunele în felii potrivite ca grosime.

Treci compoziţia de ciocolată într-o tavă rotundă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, circa 40-45 de minute.

Te-ar mai putea interesa: Gustul copilăriei, în reţeta bunicii de cornuleţe cu gem de prune şi nucă

După un sfert de oră, scoţi tava şi aşezi feliile de prune după imaginaţie. Reintroduci tava în cuptor. Porţionezi după răcirea completă.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg