Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

Doar cinci ingrediente de bază îţi trebuie pentru acest preparat cu parfum de toamnă. Dacă nu ai încercat niciodată să alături ciocolata şi prunele în acelaşi desert, îţi oferim o reţetă care s-ar putea să te convingă.

shutterstock 1810152802 jpg

Ştiai că vitamina C din prune ajută organismul să se vindece, să formeze vase de sânge? Atât prunele proaspete, cât și cele uscate conțin fibre și antioxidanți importante pentru reglarea digestiei, reducerea inflamaţiilor şi pentru sănătatea generală. Fitonutrienții din prune scad inflamația din corp care declanșează bolile de inimă. O prună pe zi te poate ține departe şi de anxietate. De asemenea, prunele te feresc de constipaţie, acţionând ca un laxativ natutral.  Potasiul din prune menţine tensiunea arterială la un nivel normal. Mai mult, unele studii arată că prunele uscate reduc pierderea de masă osoasă.

Un plus de antioxidanţii obţii şi din ciocolata amăruie care au o serie de beneficii pentru sănătate. Cu cât este mai mare conținutul de cacao, ca în ciocolata neagră, cu atât există mai multe efecte benefice, precum scăderea nivelului de colesterol, prevenirea declinului cognitiv, reducerea riscului de probleme cardiovasculare. De asemenea, ciocolata amăruie poate conține mai puține grăsimi. Iată doar câteva motive pentru a include într-un desert atât ciocolată, cât şi prune!

Ingrediente pentru şase porţii

300 g ciocolată amăruie

170 g unt

60 g zahăr

1 kg prune

6 ouă

1 vârf de cuţit sare

Vezi şi: Cum faci cel mai bun magiun de prune. Ingredientul secret care îi dă un plus de savoare

Cum să faci plăcintă cu prune şi ciocolată

Topești ciocolata și untul pe baie de aburi, amestecând până se omogenizează. Dai deoparte şi, după răcire, înglobezi gălbenușurile, pe rând. Separat, baţi albușurile spumă tare cu sarea, apoi cu zahărul.

Încorporezi spuma, treptat, cu mişcări uşoare. Speli şi tai prunele în felii potrivite ca grosime.

Treci compoziţia de ciocolată într-o tavă rotundă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, circa 40-45 de minute.

Te-ar mai putea interesa: Gustul copilăriei, în reţeta bunicii de cornuleţe cu gem de prune şi nucă

După un sfert de oră, scoţi tava şi aşezi feliile de prune după imaginaţie. Reintroduci tava în cuptor. Porţionezi după răcirea completă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg
Dulceata de struguri albi  Sursa foto shutterstock 712190629 jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
Tocanita cu peste  Sursa foto shutterstock 1632304759 jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 213044644 jpg
De ce să ți detoxifici organismul înainte de începerea unei diete de slăbit jpg
tort  shutterstock jpg
hanorac baieti jpg
Revani  Sursa foto shutterstock 496811728 jpg
Cu Mama la Mamo Regina Maria Reteaua de Sanatate jpg
Cursuri   Arhiva personala (2) JPG
shutterstock 2216234671 jpg
Reteta in pasi  Doner kebab  Sursa foto shutterstock 507880279 jpg
shutterstock 2078335735 jpg