Gem de prune. Cum să păstrezi la borcan tot ce e mai bun vara
Ştiai că prunele sunt şi o sursă importantă de fibre care îmbunătăţesc digestia? Aceste fructe reduc şi riscul apariţiei cancerului de colon, datorită efectului de curăţare pe care îl au asupra colonului. Pentru a le păstra peste iarnă, îţi oferim această reţetă de gem de prune, cu nucă.

Ingrediente pentru cinci borcane
1,5 kg prune
500 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
125 g nucă, optional
Vezi şi: Plăcintă cu prune şi aluat sfărâmicios
Mod de preparare
Îndepărtezi sâmburii prunelor şi torni zahărul peste acestea. Le laşi peste noapte sau câteva ore.
Fierbi prunele cu zahărul la foc mic până la topirea zahărului, apoi creşti intensitatea focului. Adaugi esenţa de vanilie şi amesteci. Iei spuma şi încorporezi nuca tocată fin, dacă doreşti. Amesteci constant cu o lingură de lemn pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Te-ar mai putea interesa: Tartă de sezon, cu prune și rom
După ce gemul s-a legat, dai deoparte, torni gemul în borcane încălzire şi le sterilizezi o jumătate de oră în cuptorul încălzit. După răcire, le acoperi cu capace şi le depozitezi în cămară.
FOTO: Shutterstock






























