Tort cu prune şi bezea, desertul care nu trebuie să-ţi lipsească în acest sezon

Când vine vorba de deserturi cu bezea, cei mai mulţi o preferă în combinaţie cu lămâia, deoarece aceasta taie din dulceața bezelei. Prunele pot înlocui foarte bine lămâia. Sunt dulci-acrișoare și se potrivesc grozav cu bezeaua. Trebuie să încerci!

image

Acest tort cu prune are baza moale şi un adaos de bezea crocant care creează un contrast incredibil. Este un preparat uşor, un răsfăţ pentru iubitorii de bezele. Deși acest tort cu prune este mai degrabă un desert de sezon, nu există niciun motiv pentru care să nu foloseşti prune congelate și să-l prepari pe tot parcursul anului, mai ales dacă prunele au o pulpă bogată, zemoase.

Preparatul acesta dulce este perfect şi pentru cei care evită să mănânce prune în stare proaspătă. Potrivit nutriţioniştilor, prunele conţin vitaminele A, C şi beta-caroten. Gustul lor acrişor este dat de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, stimulează producţia de colagen şi acţionează contra radicalilor liberi. Astfel, prunele vor încetini procesul de îmbătrânire şi vor acţiona ca un elixir al tinereţii. Un alt efect benefic constă în fibrele pe care le conţin şi care se dovedesc a fi de ajutor atunci când vrei să ţii o dietă şi să menţii starea de saţietate. Elimină toxinele din organism şi, dacă sunt consumate zilnic, reduc nivelul zahărului din sânge.

Ingrediente pentru opt porţii

7 ouă

300 g zahăr

3-4 linguri ulei

400 g smântână

1 vârf de cuțit amoniac

oțet

500 g făină

500 g prune

Încearcă şi: Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

Mod de preparare

Mixezi patru ouă întregi, trei gălbenușuri şi zahărul, lăsând deoparte patru linguri de zahăr pentru bezea. Albușurile rămase le păstrezi la frigider. Înglobezi uleiul ca la maioneză și mixezi două minute. Adaugi smântâna, mixând în continuare, apoi făina în ploaie și amoniacul stins.

Compoziția trebuie să fie ca o smântână groasă. O torni într-o tavă rotundă, tapetată și, din loc în loc, pui sferturi de prune.

Te-ar mai putea interesa: Idee de desert simplu şi rapid de făcut. Plăcintă cu prune şi aluat sfărâmicios

Dai tava la cuptor 30 de minute. Bați spumă albușul și zahărul rămase. Cu 15 minute înainte de a stinge focul, întinzi bezeaua în strat uniform și ridici tava în cuptor.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg