Tort cu prune şi bezea, desertul care nu trebuie să-ţi lipsească în acest sezon

Când vine vorba de deserturi cu bezea, cei mai mulţi o preferă în combinaţie cu lămâia, deoarece aceasta taie din dulceața bezelei. Prunele pot înlocui foarte bine lămâia. Sunt dulci-acrișoare și se potrivesc grozav cu bezeaua. Trebuie să încerci!

image

Acest tort cu prune are baza moale şi un adaos de bezea crocant care creează un contrast incredibil. Este un preparat uşor, un răsfăţ pentru iubitorii de bezele. Deși acest tort cu prune este mai degrabă un desert de sezon, nu există niciun motiv pentru care să nu foloseşti prune congelate și să-l prepari pe tot parcursul anului, mai ales dacă prunele au o pulpă bogată, zemoase.

Preparatul acesta dulce este perfect şi pentru cei care evită să mănânce prune în stare proaspătă. Potrivit nutriţioniştilor, prunele conţin vitaminele A, C şi beta-caroten. Gustul lor acrişor este dat de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, stimulează producţia de colagen şi acţionează contra radicalilor liberi. Astfel, prunele vor încetini procesul de îmbătrânire şi vor acţiona ca un elixir al tinereţii. Un alt efect benefic constă în fibrele pe care le conţin şi care se dovedesc a fi de ajutor atunci când vrei să ţii o dietă şi să menţii starea de saţietate. Elimină toxinele din organism şi, dacă sunt consumate zilnic, reduc nivelul zahărului din sânge.

Ingrediente pentru opt porţii

7 ouă

300 g zahăr

3-4 linguri ulei

400 g smântână

1 vârf de cuțit amoniac

oțet

500 g făină

500 g prune

Încearcă şi: Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

Mod de preparare

Mixezi patru ouă întregi, trei gălbenușuri şi zahărul, lăsând deoparte patru linguri de zahăr pentru bezea. Albușurile rămase le păstrezi la frigider. Înglobezi uleiul ca la maioneză și mixezi două minute. Adaugi smântâna, mixând în continuare, apoi făina în ploaie și amoniacul stins.

Compoziția trebuie să fie ca o smântână groasă. O torni într-o tavă rotundă, tapetată și, din loc în loc, pui sferturi de prune.

Te-ar mai putea interesa: Idee de desert simplu şi rapid de făcut. Plăcintă cu prune şi aluat sfărâmicios

Dai tava la cuptor 30 de minute. Bați spumă albușul și zahărul rămase. Cu 15 minute înainte de a stinge focul, întinzi bezeaua în strat uniform și ridici tava în cuptor.

FOTO: Shutterstock