Tort cu prune şi bezea, desertul care nu trebuie să-ţi lipsească în acest sezon

Când vine vorba de deserturi cu bezea, cei mai mulţi o preferă în combinaţie cu lămâia, deoarece aceasta taie din dulceața bezelei. Prunele pot înlocui foarte bine lămâia. Sunt dulci-acrișoare și se potrivesc grozav cu bezeaua. Trebuie să încerci!

image

Acest tort cu prune are baza moale şi un adaos de bezea crocant care creează un contrast incredibil. Este un preparat uşor, un răsfăţ pentru iubitorii de bezele. Deși acest tort cu prune este mai degrabă un desert de sezon, nu există niciun motiv pentru care să nu foloseşti prune congelate și să-l prepari pe tot parcursul anului, mai ales dacă prunele au o pulpă bogată, zemoase.

Preparatul acesta dulce este perfect şi pentru cei care evită să mănânce prune în stare proaspătă. Potrivit nutriţioniştilor, prunele conţin vitaminele A, C şi beta-caroten. Gustul lor acrişor este dat de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, stimulează producţia de colagen şi acţionează contra radicalilor liberi. Astfel, prunele vor încetini procesul de îmbătrânire şi vor acţiona ca un elixir al tinereţii. Un alt efect benefic constă în fibrele pe care le conţin şi care se dovedesc a fi de ajutor atunci când vrei să ţii o dietă şi să menţii starea de saţietate. Elimină toxinele din organism şi, dacă sunt consumate zilnic, reduc nivelul zahărului din sânge.

Ingrediente pentru opt porţii

7 ouă

300 g zahăr

3-4 linguri ulei

400 g smântână

1 vârf de cuțit amoniac

oțet

500 g făină

500 g prune

Încearcă şi: Plăcintă cu prune şi ciocolată, o combinaţie bogată în antioxidanţi

Mod de preparare

Mixezi patru ouă întregi, trei gălbenușuri şi zahărul, lăsând deoparte patru linguri de zahăr pentru bezea. Albușurile rămase le păstrezi la frigider. Înglobezi uleiul ca la maioneză și mixezi două minute. Adaugi smântâna, mixând în continuare, apoi făina în ploaie și amoniacul stins.

Compoziția trebuie să fie ca o smântână groasă. O torni într-o tavă rotundă, tapetată și, din loc în loc, pui sferturi de prune.

Te-ar mai putea interesa: Idee de desert simplu şi rapid de făcut. Plăcintă cu prune şi aluat sfărâmicios

Dai tava la cuptor 30 de minute. Bați spumă albușul și zahărul rămase. Cu 15 minute înainte de a stinge focul, întinzi bezeaua în strat uniform și ridici tava în cuptor.

FOTO: Shutterstock



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg