Pont pentru masa de seară: supă de brânză cheddar şi bere
Supa, prin natura sa, este reconfortantă. Fierbinte, aburindă, hrănitoare, cea cu brânză te încălzește din interior.
Această supă incredibilă de bere cu brânză este perfectă pentru serile în care nu ai foarte mult timp pentru gătit. În 30-45 de minute, ar trebui să fie gata, iar efortul îţi va fi recompensat de savoarea unei supe cremoase.
Dintre toate ingredientele, berea este deosebită. Optează pentru una nu prea amăruie, pentru a nu transfera acea aromă supei. O bere brună va avea o aromă mai puternică și va adăuga un gust amărui supei, în timp ce, o bere light, ca o bere lager, presupune adăugarea unei arome mai ușoare. Berea fără alcool este şi ea perfectă pentru această rețetă.
Ingrediente pentru şase porţii
40 g unt
1 ceapă
300 g morcovi
½ țelină
5 căței de usturoi
30 g făină
1 l supă clară de legume
300 ml bere
750 g cartofi
100 ml smântână lichidă
220 g brânză cheddar rasă
sare
piper
oregano
cimbru
50 g crutoane
Te-ar mai putea interesa: Supă-cremă de praz, de nelipsit din dieta sezonului rece
Mod de preparare
Topești untul, apoi adaugi ceapa tocată, morcovii rași și țelina tocată cubulețe mărunte. Condimentezi cu sare și piper, după gust, și lași la călit aproximativ zece minute, până încep să se înmoaie legumele. Ai grijă să amesteci constant.
Adaugi cățeii de usturoi, oregano și cimbru, după gust, și mai ții un minut la călit, înainte să pui făina, cartofii curățați tăiați cubulețe, torni supa de legume, berea și mai condimentezi cu sare și piper, după gust. Lași să fiarbă, la foc mic, până când toate legumele s-au înmuiat și furculița intră cu ușurință în ele.
Vezi și: Supă franțuzească de ceapă
Dai deoparte și pasezi supa cu un blender, apoi adaugi smântâna, pui brânza și dai din nou supa pe foc până când s-a topit brânza și toate ingredientele s-au omogenizat. O servești cu crutoane.
FOTO: Shutterstock