Preparat rapid. Supă-cremă de linte roșie cu iaurt grecesc

Aceasta supă cremoasă de linte roșie este plină de arome calde și este vegană. Preparată cu legume, nu doar linte, la care adaugi condimente aromate și puțin iaurt grecesc pentru un plus de cremozitate, nici nu-ţi creşte foarte mult aportul caloric. Este masa confortabilă, perfectă pentru zilele mai reci.

image

Aroma de linte este adesea descrisă ca fiind pământie, dar lintea roșie tinde să fie mai blândă și mai puțin piperată în comparație cu cea verde sau neagră. Are și un pic de dulceață.

Dacă eşti în căutarea unei supe vegetariane, bogată în proteine, fibre și cu o aromă grozavă, ai ajuns unde trebuia. Este incredibil de ușor de făcut, pentru că lintea este o leguminoasă cu gătire rapidă. Pentru a servi această supă-cremă într-un mod inedit, pune la copt nuci caju stropite cu puţin ulei, date cu sare şi boia. După ce s-au rumenit, pui câteva nuci în fiecare bol cu supă.

Ingrediente pentru trei porţii

3 morcovi 

1 ceapă 

6 căței de usturoi 

½ țelină 

2,5 l apă 

450 g linte roșie 

20 ml ulei 

boia de ardei afumată 

sare 

50 ml iaurt grecesc 

Vezi și: Beneficiile consumului de linte: motive pentru care merită să o incluzi în alimentaţie

Cum să faci supă cremă de linte

Cureți morcovii, ceapa și țelina, apoi le tai cubulețe. Separat, zdrobești cățeii de usturoi. Încingi uleiul și călești ceapa până devine sticloasă, apoi adaugi morcovii, țelina și, după ce s-au rumenit ușor, usturoiul.

Torni apoi apa, adaugi lintea, spălată în prealabil, și condimentezi cu sare și boia de ardei afumată, după gust.

Te-ar mai putea interesa: Supă de linte ca la bunica

Lași legumele să fiarbă, până se înmoaie şi pasezi preparatul. La final, trebuie să capete o consistență cremoasă. Servești supa cu iaurt grecesc. 

FOTO: Shutterstock