Reţeta clasică de ardei umpluți. Îţi arătăm pas cu pas cum să-i prepari!

14 octombrie 2024   Rețete

Una dintre cele mai populare reţete, cea de ardei umpluţi, este pe gustul tuturor. Vezi cum să faci şi tu ardei umpluţi pentru a te bucura de gustul lor deosebit!

Nu prea mănânci ardei de obicei? Această reţetă de ardei umpluţi te ajută să-i incluzi cu uşurinţă în meniu. Ardeii aduc un plus de fibre, potasiu, magneziu, minerale esenţiale. Pe lângă faptul că au puţin sodiu, îţi aduc şi un plus de vitamine (A, B6) şi sunt recomandaţi pentru sănătatea rinichilor, având şi capacitatea de a elimina toxinele acumulate în sânge, ceea ce duce, în final, la îmbunătăţirea funcţiei renale.

Descoperiri interesante din studiile pe animale sugerează că un consum frecvent de ardei graşi poate fi eficient în prevenirea pierderii memoriei. Compușii din ardeii copți (fenoli, carotenoizi, flavonoide) inhibă o enzimă care eliberează proteine amiloide, acelea care contribuie la creşterea riscului de Alzheimer.

Ingrediente pentru patru porţii

6-8 ardei

600 g carne tocată, amestec vită și porc

200 g orez

2 cepe

20 g făină

sare

piper

50 ml ulei

300 g smântână, pentru gătit

200 ml apă

100 ml sos de roșii

boia de ardei iute

Te-ar mai putea interesa: Ardei capia gratinaţi, cu cremă de brânză

Mod de preparare

Pasul 1

Speli ardeii, îi scurgi, apoi îndepărtezi cotoarele și semințele. Încingi uleiul în tigaie și călești cepele tocate până devin sticloase, apoi adaugi orezul spălat în prealabil. Lași orezul la călit cinci minute.

Vezi și: Supă-cremă de roșii și ardei copți, săţioasă, perfectă pentru prânz

Pasul 2

Amesteci orezul răcorit cu carnea tocată, adaugi făina, sare și piper, după gust.

Pasul 3

Umpli ardeii cu carne și lași puțin loc să se umfle orezul. Combini smântâna cu sosul de roșii, apa și adaugi boia, după gust.

Pasul 4

Torni smântâna în oală, peste ardei, acoperi și lași ardeii să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră.

FOTO: Shutterstock

Mai multe