Memoria îţi joacă feste? Te poate ajuta şi o salată de vinete cu ardei

O salată de vinete rece este exact ce ai nevoie pentru gustările de vară. Îţi propunem o reţetă mai simplă, fără maioneză.

image

Salata de vinete coapte făcută în stil turcesc are toate atuurile pentru a deveni una dintre modurile tale preferate de a prepara vinete. Este servită, în mod tradițional, ca aperitiv rece. Salata de vinete are doar patru ingrediente principale.

Vinetele au aport caloric scăzut şi sunt bogate în fier, calciu, fitonutrienţi cu rol în îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi în impulsionarea activităţii creierului. Fitonutrienţii previn daunele cauzate de radicalii liberi celulelor neuronale, protejând creierul. În plus, conține acid folic și magneziu, care sunt minerale importante pentru funcționarea creierului, îmbunătățesc memoria și procesele cognitive. Mai mult, vinetele protejează inima şi scad nivelul de colesterol rău. În plus, sunt bogate în bioflavonoizi care controlează tensiunea arterială ridicată şi alungă stresul. Pentru a-şi păstra proprietăţile curative naturale, este ideal să le prepari prin coacere.

Ingrediente pentru două porţii

2 vinete

2 gogoșari

50 ml ulei de floarea-soarelui

1 ceapă roșie mică

sare

pătrunjel

Vezi și: Humus cu vinete coapte

Mod de preparare

Coci vinetele și gogoșarii, apoi descojești legumele, îndepărtezi semințele și capetele. Toci vinetele și gogoșarii și amesteci.

Te-ar mai putea interesa: Salată cu avocado, ouă şi ceapă verde. Aşa introduci uşor avocado în dietă!

Dai ceapa roșie prin răzătoare, apoi omogenizezi legumele, torni uleiul, adaugi pătrunjel tocat, condimentezi cu sare, după gust și amesteci.

FOTO: Shutterstock