Reţetă în paşi. Dovlecei umpluți

Mult mai fragezi decât clasicii ardei umpluţi, dovleceii sunt alegerea perfectă pentru a-i prepara cu carne tocată şi legume şi a-i servi pe cei care ocolesc legumele în mod obişnuit.

Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg

Când ţii o dietă de slăbit, această reţetă poate fi inclusă în meniu. Ştiai că dovleceii au numai aproximativ 20 de calorii la suta de grame şi că favorizează eliminare de toxine. Sunt şi bogaţi în fibre şi combat constipaţia, fiind recomandaţi celor care au probleme gastrointestinale. Datorită unui conţinut bogat în fier, alungă anemia. De asemenea, sunt indicaţi în prevenirea aterosclerozei, dar şi celor care suferă de boli ale vezicii biliare, duodenului şi persoanelor cu hipertensiune arterială. Ai toate motivele să încerci această reţetă. Îţi arătăm pas cu pas cum să procedezi!

Ingrediente pentru două porţii

3 dovlecei mari

300 g carne tocată, amestec vită și porc

2-3 roșii

50 g mozzarella

1 ceapă

sare

piper

cimbru

oregano

20 g pastă de roșii

30 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Cum să păstrezi dovleceii la congelator. Există mai multe metode!

Mod de preparare

Dovlecei umpluti pasul 1  Sursa foto shutterstock 2249239309 jpg

Pas 1

Cureți ceapa și o toci, apoi o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi apoi carnea tocată și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.

Vezi și: Budincă de dovlecei cu pui

O condimentezi cu sare, piper, oregano și cimbru, după gust, o acoperi și o lași să fiarbă până scade apa lăsată. Adaugi pasta de tomate și omogenizezi, apoi mai lași pe foc două-trei minute.

Dovlecei umpluti Pasul 2  Sursa foto shutterstock 1447619795 jpg

Pasul 2

Speli dovleceii, le tai capetele, apoi îi tai bucăți, pe care le scobești la mijloc. Nu îndepărtezi tot miezul, ci mai păstrezi o parte, la baza bucății de dovlecel.

Dovlecei umpluti Pasul 3  Sursa foto shutterstock 2195535403 jpg

Pasul 3

Așezi bucățile de dovlecei într-o tavă tapetată și le umpli cu carne tocată.

Dovlecei umpluti   Pasul 4  Sursa foto shutterstock 2195535415 jpg

Pasul 4

Tai roșiile felii și procedezi la fel cu mozzarella. Pui peste fiecare bucată de dovlecel câte o felie de roșie și una de mozzarella și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ o jumătate de oră.

FOTO: Shutterstock