Reţetă în paşi. Dovlecei umpluți
Mult mai fragezi decât clasicii ardei umpluţi, dovleceii sunt alegerea perfectă pentru a-i prepara cu carne tocată şi legume şi a-i servi pe cei care ocolesc legumele în mod obişnuit.
Când ţii o dietă de slăbit, această reţetă poate fi inclusă în meniu. Ştiai că dovleceii au numai aproximativ 20 de calorii la suta de grame şi că favorizează eliminare de toxine. Sunt şi bogaţi în fibre şi combat constipaţia, fiind recomandaţi celor care au probleme gastrointestinale. Datorită unui conţinut bogat în fier, alungă anemia. De asemenea, sunt indicaţi în prevenirea aterosclerozei, dar şi celor care suferă de boli ale vezicii biliare, duodenului şi persoanelor cu hipertensiune arterială. Ai toate motivele să încerci această reţetă. Îţi arătăm pas cu pas cum să procedezi!
Ingrediente pentru două porţii
3 dovlecei mari
300 g carne tocată, amestec vită și porc
2-3 roșii
50 g mozzarella
1 ceapă
sare
piper
cimbru
oregano
20 g pastă de roșii
30 ml ulei
Te-ar mai putea interesa: Cum să păstrezi dovleceii la congelator. Există mai multe metode!
Mod de preparare
Pas 1
Cureți ceapa și o toci, apoi o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi apoi carnea tocată și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Vezi și: Budincă de dovlecei cu pui
O condimentezi cu sare, piper, oregano și cimbru, după gust, o acoperi și o lași să fiarbă până scade apa lăsată. Adaugi pasta de tomate și omogenizezi, apoi mai lași pe foc două-trei minute.
Pasul 2
Speli dovleceii, le tai capetele, apoi îi tai bucăți, pe care le scobești la mijloc. Nu îndepărtezi tot miezul, ci mai păstrezi o parte, la baza bucății de dovlecel.
Pasul 3
Așezi bucățile de dovlecei într-o tavă tapetată și le umpli cu carne tocată.
Pasul 4
Tai roșiile felii și procedezi la fel cu mozzarella. Pui peste fiecare bucată de dovlecel câte o felie de roșie și una de mozzarella și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ o jumătate de oră.
FOTO: Shutterstock