Reţetă de post. Salată de linte cu legume
O salată de linte cu legume este exact ce ai nevoie pentru a-ţi menţine sănătatea şi pentru a ţine post păstrând aportul zilnic de protein, calciu, fier şi magneziu.
Posteşti sau intenţionezi să începi în următoarea perioadă? Carnea, produsele lactate şi ouăle au un rol important în alimentaţie, aşa că, trebuie să le înlocuieşti cu alimente la fel de importante din punct de vedere nutriţional. Postul presupune renunţarea la câteva alimente, printre care şi la carne. Poţi să o înlocuieşti cu leguminoase precum lintea. Preparatele cu linte, pe lângă faptul că îţi menţin senzaţia de saţietate, au puţine grăsimi şi calorii şi sunt bogate în vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
Ingrediente pentru două porţii
200 g linte verde
600 ml apă
1 frunză de dafin
1 roșie
1 ardei
1 ceapă roșie
50 ml ulei de măsline
20 ml zeamă de lămâie
1 cățel de usturoi
sare
piper
Vezi și: Supă de linte, balsam pentru inimă
Mod de preparare
Speli lintea până rămâne apa curată. Adaugi apa, dafin și sare, după gust, și fierbi lintea 15-20 de minute până când se înmoaie. Ai grijă să nu se sfărâme.
Te-ar mai putea interesa: Trucuri simple să găteşti leguminoase fără frica de balonare
Scurgi lintea și o amesteci cu roșia, ardeiul și ceapa tocate. Combini uleiul cu zeama de lămâie și cățelul de usturoi pisat. Torni sosul peste salată, condimentezi cu sare și piper, după gust, și omogenizezi.
FOTO: Shutterstock