Halloumi picant, pentru zilele în care ocoleşti carnea
Un tip de brânză semi-tare, nematurată, , halloumi provine din Cipru. Cum are un punct de topire ridicat, este excelentă pentru grătar sau prăjită şi este ideală pentru cei care nu mănâncă carne, deoarece poate fi folosită şi la prepararea unor burgeri excelenţi.
Halloumi este făcută în mod tradițional cu un amestec de lapte de capră și lapte de oaie, deși, în prezent, poți găsi şi halloumi făcut și cu lapte de vacă. Cei mai mulţi care gătesc cu halloumi, o preferă mai ales vara. Este o sursă bună de proteine vegetale, aromată, care este foarte ușor de pus pe grătar. Încearcă să nu depăşeşti două-trei minute pe fiecare parte.
Cum se servește Halloumi la grătar
Halloumi la grătar poate fi servit în moduri diferite. Ca aperitiv, îl aşezi pe o baghetă feliată, cu ierburi aromatice şi sos picant. Este deosebit într-o salată caprese neconvențională cu brânză halloumi la grătar în loc de mozzarella. Se potriveşte şi într-un sandviș cu brânză şi felii de vinete și dovlecei la grătar, ceapă la grătar, suc proaspăt de lămâie și sos romesco cu ardei gras.
Vezi şi: Burger vegetarian pentru pofticioşii care evită carnea
Ingrediente pentru două porţii
200 g brânză halloumi
1 ardei iute
1 cățel de usturoi
30 ml ulei
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Seitan sau carnea vegetarienilor: de ce şi cum se consumă
Mod de preparare
Tai brânza felii, nu foarte subțiri. Feliezi ardeiul și zdrobești cățelul de usturoi. Le amesteci cu ulei, sare și piper, după gust.
Ungi feliile de brânză cu sosul picant și le așezi pe grătar. Le întorci după ce s-au rumenit și le ungi cu sos picant și pe partea cealaltă. Le servești cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock