Reţetă rapidă. Supă de linte, balsam pentru inimă
Această supă de linte este perfectă pentru zilele de post. Uşor de făcut, hrănitoare şi aromată, este acel tip de supă reconfortantă pe care o poţi mânca la prânz sau cină cu multiple efecte benefice pentru sănătate.
Lintea este o leguminoasă originară din țările mediteraneene și din Orientul Mijlociu. Este bogată în fibre, potasiu și proteine și reprezintă un înlocuitor excelent pentru carne, mai ales dacă ţii post.
Mai multe studii au arătat că alimentele bogate în fibre, printre care se numără şi lintea, reduc riscul de boli de inimă. Lintea este şi o sursă bună de acid folic și magneziu, care contribuie la sănătatea inimii. Magneziul îmbunătățește fluxul sanguin, oxigenul și elementele nutritive în întregul corp. Nivelurile scăzute de magneziu au fost asociate cu bolile de inimă, prin urmare consumul de linte, îndeosebi sub formă de supă, îţi te va ţine departe de probleme de sănătate.
Ingrediente pentru patru porţii
400 g linte roșie
50 ml ulei
2 morcovi
1 ceapă
2 l supă de legume
50 g pastă de tomate
1 ardei iute
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Supa cremă de legume îţi întăreşte imunitatea şi are efect antiinflamator
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o oală și călești două minute morcovii rași și ceapa tocată.
Adaugi pasta de tomate și, după alte trei minute, pui lintea spălată, ardeiul iute feliat și supa de legume.
Vezi şi: Paste cu ciuperci. Reţetă de post simplă şi delicioasă
Condimentezi cu sare și piper și lași să fiarbă până se înmoaie lintea.
FOTO: Shutterstock