Reţetă de post. Burgerii de linte îţi menţin echilibrul nutriţional

Dacă te-ai decis să ţii post şi nu ai idei pentru mesele de peste zi, îţi propunem o reţetă de burgeri cu linte. Află de ce este benefic că introduce leguminoasele în dieta de post!

image

O alternativă la sursele de proteine animale, lintea îţi aduce şi un plus de fier în timpul postului sau atunci când vrei să ai un regim fără proteine de origine animală. În general, leguminoasele conţin şi fibre care hrănesc bacteriile benefice ale colonului.

Atenţie! Consumul excesiv de linte poate provoca simptome digestive neplăcute, cum ar fi balonarea și flatulența. O porție de linte nefiertă reprezintă aproximativ un sfert de cană. Consumul unei astfel de porții de linte pe zi este suficient pentru a avea efectele benefice pe care ţi le poate oferi. O ceașcă de linte conține 6,5 miligrame de fier, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din cantitatea de care ai nevoie pe zi. Aşadar ai multe motive să faci mai des preparate cu linte, inclusiv sub forma unui burger!

Ingrediente pentru două porţii

Pentru chiftele:

200 g linte roșie

1 ceapă

1 cartof dulce

80 g făină

pătrunjel

sare

piper

Pentru burgeri:

3 chifle

2 cepe

30 g unt

20 ml ulei

30 ml vin alb

rucola

Te-ar mai putea interesa: Supă de linte, balsam pentru inimă

Mod de preparare

Speli lintea și o fierbi în apă cu sare până se înmoaie, apoi o scurgi și o zdrobești cu furculița. Adaugi ceapa rasă, pătrunjelul tocat, cartoful dulce ras, făina și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Formezi chiftelele cu mâna umedă și le aplatizezi, apoi le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor, la 190°C, aproximativ o jumătate de oră.

Vezi şi: Ce alimente îţi dau energie când ţii post. Cu acestea îţi va fi mai uşor şi vei fi mai sănătos!

Pentru ceapa caramelizată, toci cepele și le pui într-o tigaie cu untul topit, amestecat cu uleiul. Lași focul mic și amesteci constant până când ceapa devine ușor maronie pe margini. Torni vinul, apa și lași până se evaporă, apoi dai deoparte.

Pui un strat de ceapă pe o felie de chiflă, apoi chifteaua, deasupra frunze de rucola și partea superioară a chiflei.

FOTO:  Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg