Reţetă de post. Tăieței cu legume şi tofu

29 noiembrie 2024   Rețete

Nu mai ştii ce să găteşti în perioada de post? Îţi propunem o reţetă de tăieţei cu legume, tofu şi ciuperci. Este un preparat rapid, săţios şi gustos.

În perioada de post, ai nevoie şi de proteine vegetale pe care le poţi lua din ciuperci şi tofu. O jumătate de cană de tofu are aproximativ 15-20 de grame de proteine. Spre deosebire de proteinele animale, cele vegetale nu conțin toți aminoacizii necesari sintezei lor în organism. Acesta este motivul pentru care sunt numite proteine ​​incomplete. Problema este rezolvată dacă la sursele de proteine vegetale alături cereale. Astfel, organismul va asimila aminoacizii esențiali.

Ingrediente pentru două porţii

150 g tofu tare

30 g amidon

piper

boia de ardei

50 ml ulei

220 g tăieței de orez

200 g ciuperci

½ ardei

Vezi și: Legume cu usturoi. Preparatul ideal pentru zilele de post

Mod de preparare

Tai tofu bucăți, pe care le ștergi cu prosoape de hârtie. Combini amidonul cu piper și boia de ardei, după gust. Pui bucățile de tofu în amidon și amesteci pentru a se omogeniza pe toate părțile. Încingi 30 ml de ulei și călești tofu până când devine auriu.

Te-ar mai putea interesa: Salată de paste, cu fasole verde

Încingi restul de ulei și călești ciupercile și ardeiul feliat, până se înmoaie. Torni apă firebinte peste tăieței și-i lași cinci minute, vasul fiind acoperit. Îi scurgi și-i amesteci cu legumele călite și tofu.

FOTO: Shutterstock

Mai multe