Reţetă de post. Ciuperci sotate cu spanac

Acest preparat care poate fi savurat şi în zilele de post este gata în circa o jumătate de oră. Află care sunt avantajele consumului de ciuperci şi spanac!

image

Ai cel puţin două motive pentru care să alegi acest preparat cu legume. Ciupercile stimulează secreţia de vitamina D, stimulează sistemul imunitar, ajută la pierderea în greutate, cum sunt sărace în calorii şi ajută la accelerarea  metabolismului. Mai mult, datorită conţinutului de seleniu, ciupercile protejează vezica urinară. Scad şi nivel de colesterol, pentru că sunt bogate în fibre. Fierul este mineralul responsabil de producerea globulelor roşii şi de o stare de sănătate bună a organismului. Orice carenţă de fier duce la dezechilibrarea organismului. Iar ciupercile reprezintă o sursă bună şi naturală de fier.

Pe de altă parte, consumul de spanac îţi reduce riscul de cancer, menţine sănătatea oaselor şi a inimii. În plus, este şi o sursă de energie şi un aliat culinar extraordinar când îţi doreşti să slăbeşti.

Ingrediente pentru 2 porţii

30 ml ulei

300 g ciuperci

200 g spanac

2 căței de usturoi

sare

piper

Vezi și: Idee pentru micul-dejun: pate de casă cu ciuperci

Mod de preparare

Sotezi ciupercile feliate în ulei până se înmoaie și se evaporă zeama lăsată.

Adaugi usturoiul pisat și, după un minut, pui spanacul opărit.

Te-ar mai putea interesa: Lasagna cu tofu și ciuperci, preparat de post, săţios şi savuros

Asezonezi cu sare și piper, după gust. Ții pe foc până se evaporă apa lăsată.

FOTO: Shutterstock