Reţetă în paşi. Budincă aperitiv cu paste, brânză şi ardei
Pastele sunt întotdeauna o alegere bună atunci când ai nevoie de o idee de preparat rapid. Îţi arătăm cum să faci pas cu pas o budincă din parte farfalle, brânză şi ardei!
Această budincă este gata în mai puţin de o oră şi va bucura, cu siguranţă, pe toţi ai casei. Pe cât de simplă este, pe atât de reconfortantă. Cât se fierb pastele, mărunţeşti ardeii, pe care îi şi căleşti, toci pătrunjelul, feliezi usturoiul şi razi brânza telemea. Nu mai rămâne decât să aduci toate ingredientele împreună pentru a-şi îmbina aromele şi să le dai la cuptor să se lege bine budinca. La fina, o serveşti cât este caldă. Succesul este garantat! Acest preparat poate fi o cină delicioasă, dar şi un mod de a deschide o masă de prânz în familie, ca aperitiv.
Ingrediente pentru o tavă
300 g paste farfalle
3-4 căpăţâni de usturoi
2 ouă
4 linguri smântână
2 ardei graşi
100 g brânză telemea
3-4 fire pătrunjel
ulei
piper măcinat
Mod de preparare
Pasul 1
Fierbi pastele aproximativ 10 minute. După ce sunt gata, le laşi la scurs şi le ţii sub un jet de apă rece, pentru a se opri din fierbere.
Pasul 2
Separat, speli ardeii, îi tai pe jumătate şi-i tai fâşii. După aceea, îi căleşti cu un strop de ulei şi dai tigaia deoparte.
Vezi şi: Reţetă rapidă. Paste Fettucine Alfredo
Pasul 3
Toci pătrunjelul şi feliezi un căţel de usturoi. Le adaugi peste ardei, razi brânza şi pui totul pe foc din nou. Adaugi pastele, piper, după gust şi amesteci. Le mai ţii câteva minute pentru a se combina aromele. Le laşi apoi la răcorit.
Te-ar mai putea interesa: Paste din dovlecei cu chifteluțe
Pasul 4
Pisezi usturoiul rămas, apoi baţi ouăle cu acesta şi cu smântână. Le combini cu amestecul de paste. Le transferi într-o tavă dreptunghiulară tapetată în prealabil pe care o dai la cuptor până când totul se rumeneşte. La servire, piperezi, dacă mai simţi nevoia şi decorezi fiecare porţie după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock