Reţetă rapidă. Paste Fettucine Alfredo

Ai nevoie de o idee de preparat rapid pentru masa de seară. Îţi arătăm cum să faci rapid paste Fettucine Alfredo.

image

Este imposibil să rezişti unei porţii de paste Fettucine. Pui broccoli și carne de pasăre într-un sos cremos, clasic. Ce este minunat la această reţetă este că poţi folosi carnea de pui rămasă de la o friptură făcută cu o zi înainte. De asemenea, poți transforma acest preparat într-o masă vegetariană, omițând puiul și folosind bulion de legume. Îl poţi păstra la rece într-un recipient ermetic până la trei zile. Le reîncălzeşti rapid în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.

Ingrediente penru trei porţii

1 piept de pui, preparat la grătar 

450 g paste fettucine 

50 g unt 

1 cățel de usturoi 

400 ml smântână pentru gătit 

3-4 buchețele de broccoli opărit 

200 g parmezan 

sare 

piper 

pătrunjel 

Te-ar mai putea interesa: Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când eşti la dietă

Mod de preparare

Pui apă cu sare la fiert și prepari pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi, păstrând o mică parte din apă. 

Topești untul într-o tigaie și călești un minut cățelul de usturoi zdrobit. Torni apoi smântâna de gătit și o lași la fiert șase-șapte minute, apoi adaugi jumătate din cantitatea de parmezan și pieptul de pui tăiat cubulețe.

Vezi și: Budincă de cannelloni ca în Italia. Vezi cum s-o prepari pas cu pas!

După ce brânza s-a topit, adaugi pastele și puțină apă păstrată, astfel încât sosul să aibă o consistență cremoasă, sare și piper, după gust. Servești pastele cu broccoli, presărate cu parmezanul rămas și pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock