Reţetă rapidă. Paste Fettucine Alfredo
Ai nevoie de o idee de preparat rapid pentru masa de seară. Îţi arătăm cum să faci rapid paste Fettucine Alfredo.
![image](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/6b61972d-5c11-49de-8c68-51c21ec82ce4/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Este imposibil să rezişti unei porţii de paste Fettucine. Pui broccoli și carne de pasăre într-un sos cremos, clasic. Ce este minunat la această reţetă este că poţi folosi carnea de pui rămasă de la o friptură făcută cu o zi înainte. De asemenea, poți transforma acest preparat într-o masă vegetariană, omițând puiul și folosind bulion de legume. Îl poţi păstra la rece într-un recipient ermetic până la trei zile. Le reîncălzeşti rapid în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.
Ingrediente penru trei porţii
1 piept de pui, preparat la grătar
450 g paste fettucine
50 g unt
1 cățel de usturoi
400 ml smântână pentru gătit
3-4 buchețele de broccoli opărit
200 g parmezan
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când eşti la dietă
Mod de preparare
Pui apă cu sare la fiert și prepari pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi, păstrând o mică parte din apă.
Topești untul într-o tigaie și călești un minut cățelul de usturoi zdrobit. Torni apoi smântâna de gătit și o lași la fiert șase-șapte minute, apoi adaugi jumătate din cantitatea de parmezan și pieptul de pui tăiat cubulețe.
Vezi și: Budincă de cannelloni ca în Italia. Vezi cum s-o prepari pas cu pas!
După ce brânza s-a topit, adaugi pastele și puțină apă păstrată, astfel încât sosul să aibă o consistență cremoasă, sare și piper, după gust. Servești pastele cu broccoli, presărate cu parmezanul rămas și pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock