Reţetă în paşi. Paste din dovlecei cu chifteluțe

Cauţi o reţetă rapidă şi te gândeşti să foloseşti paste? Pastele reprezintă o variantă rapidă pentru serile în care nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, însă, dacă ţi-ai propus să mănânci mai multe legume, ai putea face dovlecei în formă de paste şi vor fi mai uşor de servit şi copiilor care ocolesc legumele.

image

Dovleceii au un atu important: ajută la curăţarea corpului de toxine şi combat anemia. Este şi o legumă perfectă pentru diete. O sută de grame de dovlecei cresc aportul caloric zilnic cu numai 21 de calorii. Este un aliment indicat în caz de constipaţie. Se recomandă pentru boli ale vezicii biliare, duodenului, dar şi celor care suferă de hipertensiune arterială şi anemie.

Pentru a fi mai atrăgători pentru cei care evită în general legumele, dovleceii pot fi pregătiţi sub formă de paste. De asemenea, cei care nu concep mesele principale fără surse de proteine din carne, pot alătura la pastele din dovlecei chiftele făcute la cuptor.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru paste: 

4 dovlecei 

30 ml ulei 

3 căței de usturoi 

cimbru 

sare 

Pentru chifteluțe: 

400 g carne tocată, mix vită și porc 

1 ou 

80 g parmezan 

pătrunjel 

1 morcov 

20 g făină 

500 ml sos de roșii 

sare 

busuioc uscat 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Orez cu mazăre şi dovlecei

Mod de preparare

Pasul 1 

image

Tai capetele dovleceilor, apoi le dai forma de spaghete cu ajutorul spiralatorului automat. Dacă nu ai în casă acest tip de ustensilă, le poți tăia felii subțiri cu ajutorul cuțitului econom, pe care mai apoi le tai fâșii mai mici.  

Te-ar mai putea interesa: Bunătăți din bucătăria grecească. Chifteluțe cu sos de roșii

Pasul 2

image

Încingi uleiul într-o tigaie și pui spaghetele de dovlecei, le condimentezi cu sare și cimbru, după gust, și le lași puțin cât să se înmoaie, apoi adaugi cățeii de usturoi pisați și mai ții pe foc un minut, apoi dai deoparte. 

Pasul 3

image

Amesteci carnea cu oul, făina, morcovul ras, făina, pătrunjel tocat, sare și piper după gust. Pui jumătate din cantitatea de parmezan și formezi chiftelele cu mâna umedă. Le pui într-o tavă la cuptor până se rumenesc.  

Pasul 4

image

Pui sosul de roșii în tavă, adaugi sare, piper și busuioc, după gust, lași să dea două-trei clocote, apoi adaugi chiftelele și le mai ții pe foc două-trei minute. Servești spaghetele cu chifteluțele marinate și parmezanul rămas. 

FOTO: Shutterstock