Reţetă rapidă, pentru cină. Pui cu ciuperci și smântână

Spre finalul săptămânii, este posibil să rămâi fără idei de preparate culinare care ar fi pe gustul tău ori al celor dragi. Îţi propunem unul cu pui şi ciuperci, care se face în timp record.

image

Fie că e prânz, fie cină, simţi nevoia să găteşti ceva rapid şi bun, mai ales dacă te afli în ultimele zile ale săptămânii. Încearcă şi această reţetă cu pulpe de pui fără os, ciuperci champignon şi ceapă feliate, vin şi smântână! Vei vedea cât de puţin timp îţi ia şi cât de savuros este rezultatul.

Nu eşti fan ciuperci? Află că se numără printre alimentele de top cu efect antiinflamator! De asemenea, previn diabetul şi sunt recomandate celor care au deja diabet, pentru că inhibă trecerea rapidă a glucozei din tractul digestiv în sânge. Ciupercile combat şi îngrăşarea, deoarece nu cresc aportul caloric, conţin fibre, cer o mestecare prelungită, ajută la instalarea senzaţiei de saţietate.

Ingrediente pentru două porţii

4 pulpe de pui dezosate 

300 g ciuperci champignon 

1 ceapă 

100 ml vin alb 

400 g smântână 

40 ml ulei 

piper 

sare 

Te-ar mai putea interesa: Idee pentru micul-dejun: pate de casă cu ciuperci

Mod de preparare

Încingi uleiul și rumenești pulpele pe ambele părți, apoi adaugi ciupercile feliate și ceapa tocată.

Acoperi și lași să fiarbă până scade zeama lăsată, apoi torni vinul alb.

Vezi și: Frigărui de pui în stil japonez, cu sos teriyaki

După ce s-a evaporat, torni smântâna și condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai lași să dea câteva clocote înainte să stingi focul. 

FOTO: Shutterstock