Reţetă rapidă, pentru cină. Pui cu ciuperci și smântână
Spre finalul săptămânii, este posibil să rămâi fără idei de preparate culinare care ar fi pe gustul tău ori al celor dragi. Îţi propunem unul cu pui şi ciuperci, care se face în timp record.
Fie că e prânz, fie cină, simţi nevoia să găteşti ceva rapid şi bun, mai ales dacă te afli în ultimele zile ale săptămânii. Încearcă şi această reţetă cu pulpe de pui fără os, ciuperci champignon şi ceapă feliate, vin şi smântână! Vei vedea cât de puţin timp îţi ia şi cât de savuros este rezultatul.
Nu eşti fan ciuperci? Află că se numără printre alimentele de top cu efect antiinflamator! De asemenea, previn diabetul şi sunt recomandate celor care au deja diabet, pentru că inhibă trecerea rapidă a glucozei din tractul digestiv în sânge. Ciupercile combat şi îngrăşarea, deoarece nu cresc aportul caloric, conţin fibre, cer o mestecare prelungită, ajută la instalarea senzaţiei de saţietate.
Ingrediente pentru două porţii
4 pulpe de pui dezosate
300 g ciuperci champignon
1 ceapă
100 ml vin alb
400 g smântână
40 ml ulei
piper
sare
Te-ar mai putea interesa: Idee pentru micul-dejun: pate de casă cu ciuperci
Mod de preparare
Încingi uleiul și rumenești pulpele pe ambele părți, apoi adaugi ciupercile feliate și ceapa tocată.
Acoperi și lași să fiarbă până scade zeama lăsată, apoi torni vinul alb.
Vezi și: Frigărui de pui în stil japonez, cu sos teriyaki
După ce s-a evaporat, torni smântâna și condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai lași să dea câteva clocote înainte să stingi focul.
FOTO: Shutterstock