Reţetă în paşi. Chec cu stafide pentru un mic dejun rapid
Ai spune că un chec cu stafide este un desert anost, dar nu este deloc aşa. Te va cuceri această reţetă cu aromă fructată! stafidele, consumate în prima aparte a zilei, combat constipaţia, aduc un plus de fier, fibre, potasiu, magneziu, calciu, dar şi proteine
Checul cu stafide de modă veche este excelent pentru micul dejun, la gustări sau ca desert. Doar alătură-i o ceașcă fierbinte de ceai, de cafea sau lapte cald! Este perfectă pentru o masă de dimineaţă la care nu vrei nimic prea consistent sau greu. Uneori nu ai nevoie de un desert săţios, iar acest chec are toate datele să devină preferatul tău într-o astfel de situaţie.
Sunt mai multe motive pentru care un chec atât de ușor, cum este acesta de stafide, este atât de pufos şi uşor umed: în primul rând, aluatul conține mult unt și ouă proporțional cu cantitatea de făină. Mai mult, stafidele sunt hidratate în suc sau esenţă rom înainte de a fi adăugate în aluatul de chec.
Nu te-am convins? Află că stafidele, consumate în prima aparte a zilei, combat constipaţia, aduc un plus de fier, fibre, potasiu, magneziu, calciu, dar şi proteine (circa două grame la 100 de grame de stafide). Conţin şi polifenoli, antioxidanţi care combat efectele radicalilor liberi şi formarea inflamaţiilor.
Ingrediente
250 g unt
200 g făină
100 g zahăr
½ plic praf de copt
3 ouă
esență de vanilie
10 ml esență de rom
40 ml lapte
75 g stafide
sare
Te-ar mai putea interesa: Cea mai simplă reţetă de chec este gata în mai puţin de o oră
Mod de preparare
Pasul 1
Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, până când capătă o consistență cremoasă. Combini făina, cernută, cu praful de copt și un praf de sare și o încorporezi în cremă.
Pasul 2
Înglobezi ouăle, unul câte unul, torni laptele și adaugi esență de vanilie, după gust. Pui stafidele într-un bol și torni apă cât să le acoperi. Adaugi esența de rom și le lași la hidratat un sfert de oră.
Vezi şi: Chec cu iaurt şi lămâie
Pasul 3
Adaugi stafidele în compoziție și omogenizezi ușor. Tapetezi o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și încingi cuptorul la 190 °C.
Pasul 4
Pui compoziția în tavă, o nivelezi și o dai la cuptor aproximativ 50 de minute, până se rumenește ușor. Lași checul la răcorit înainte să-l scoți din tavă.
FOTO: Shutterstock