Reţetă în paşi în stil asiatic. Pui Teriyaki
Îţi oferim o rețetă simplă și ușoară de pui Teriyaki pentru acele zile în care nu ai prea mult timp pentru gătit. Nu e de mirare că puiul Teriyaki este una dintre cele mai populare rețete de pui din lume!
Această rețetă de pui Teriyaki va deveni rapid favorita ta! Ai nevoie doar de o singură tigaie, piept de pui şi un sos ușor și delicios de aromat. Are acel gust specific preparatelor din Asia, dar este gata mai repede decât îţi ia s-o comanzi la un restaurant.
Mai rapid decât mâncarea la pachet, puiul rumenit, cu sos Teriyaki și broccoli nu necesită prea multe ingrediente. Denumirea preparatului, Teriyaki, derivă din cuvintele „teri”, care înseamnă strălucire, și „yaki”, friptură. Într-adevăr, preparatul străluceşte datorită puiului caramelizat făcut la tigaie sau la grătar, cu sos Teriyaki dulce și sărat totodată.
Ingrediente pentru trei porţii
750 g piept de pui dezosat
100 ml sos de soia, mai puțin sărat
20 ml oțet de mere
20 ml ulei
50 ml apă
1 cățel de usturoi
50 g zahăr brun
ghimbir proaspăt
10 g amidon de porumb
1 ardei
150 g broccoli
Te-ar mai putea interesa: 5 moduri în care poţi găti un pui întreg savuros
Mod de preparare
Pas 1
Tai pieptul de pui cubulețe. Încingi uleiul în tigaie, adaugi cubulețele de carne și amesteci până se rumenesc ușor pe toate părțile.
Pas 2
Combini sosul de soia cu oțetul de mere, apa, zahărul, amidonul, usturoiul pisat și ghimbir proaspăt ras, după gust.
Pas 3
Torni compoziția peste pui și omogenizezi. Lași să fiarbă, la foc mic, până când sosul începe să se îngroașe, iar carnea s-a pătruns.
Vezi și: Cum faci cea mai bună ciorbă de pui. Acesta este secretul!
Pas 4
Cureți ardeiul și tai broccoli cubulețe, pe care le speli sub un jet de apă rece. Toci legumele și le așezi în tigaie. Mai ții pe foc alte cinci minute, cât să se pătrundă ușor legumele, însă să rămână crocante. Servești puiul simplu sau cu garnitură de orez.
FOTO: Shutterstock