Reţetă în paşi. Prânz în stil mexican cu enchiladas de pui
Când temperatura de afară scade, alimentele reconfortante și sățioase iau locul celor de vară. Aceste enchiladas ușoare preparate cu carne de pui fac dintr-o simplă masă una cu totul specială. Sunt umplute cu pui mărunțit și brânză, acoperite cu un sos de roşii.
Enchiladas de pui se fac din tortillas de porumb umplute cu pui mărunțit și brânză, acoperite cu cel mai bun sos de enchilada. Sunt coapte până când brânza se topeşte.
Pentru a face această rețetă ai nevoie de tortillas de porumb sau de făină pe care le poţi cumpăra gata făcute, brânză cheddar, sos de roşii şi ketchup, pui mărunțit. Poi folosi chiar şi o parte din puiul rămas de la altă masă.
Ingrediente necesare pentru şase porţii
7-8 tortillas
600 g carne de pui fiartă
250 g brânză cheddar
600 ml sos de roșii
20 ml ulei
100 ml ketchup, dulce sau iute
1 ardei iute
2 fire ceapă verde
100 ml smântână grasă
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Orez cu legume mexicane
Cum să faci enchiladas de pui
Pas 1
Toci carnea de pui și o amesteci cu ketchupul. Pui două linguri de carne de pui pe o tortilla.
Pas 2
Razi brânza cheddar și presari din ea peste carnea de pui. Înfășori fiecare enchilladas cât mai strâns.
Pas 3
Prepari enchiladas și le așezi într-o tavă, unele lângă altele. Combini sucul de roșii cu uleiul și condimentezi cu sare și piper, după gust.
Vezi și: Churros - o gustare delicioasă cu aer iberic, în timp record
Pas 4
Pui peste enchiladas brânza rasă rămasă și presari felii de ardei iute tocat și pătrunjel. Torni sucul de roșie în tavă și o dai la cuptor, la 170 °C, aproximativ 20-30 de minute. Servești enchiladas cu ceapă verde tocată și smântână.
FOTO: Shutterstock