Reţeta zilei. Cartofi noi, picanți cu pui, la cuptor

Puiul și cartofii sunt fără îndoială o combinație clasică pentru o friptură. Ceea ce face această rețetă și mai bună este confortul de a găti cartofi întregi fără a-i fierbe mai întâi. Toate se fac într-o singură tavă!

image

Ingredientele sunt foarte simple si puţine la număr. Cartofii noi i-ai putea zdrobi uşor pentru eficientizarea timpului de coacere. Dacă foloseşti cartofi mai mari, îi poţi tăia în bucăţi. În privinţa cărnii, alege ciocănele de pui care nu îşi păstrează suculenţa după rumenire. Nu uita să adaugi condimentele prefarate, cimbru sau boia iute. Ai putea opta şi pentru o combinaţie de oregano cu boia dulce.

Ingrediente pentru patru porţii

8 ciocănele de pui 

1,5 kg cartofi noi, mai mici 

sare 

piper 

1 crenguță cimbru 

boia de ardei iute 

60 ml ulei 

Te-ar mai putea interesa: Bulete de cartofi crocante

Mod de preparare

Încingi 40 ml ulei într-o tigaie și rumenești două minute ciocănelele pe fiecare parte, apoi le dai deoparte și le lași la răcit.

Vezi şi: Dieta cu cartofi fierţi, cea mai eficientă! Slăbeşti patru kilograme, în şapte zile

Le condimentezi cu sare, piper și boia de ardei iute. Amesteci cu cartofii cu uleiul rămas, îi condimentezi cu sare, apoi îi pui într-o tavă, împreună cu crenguța de cimbru și ciocănelele. Acoperi tava cu hârtie de copt și o dai la cuptor, la 200 °C, 50 de minute. 

FOTO: Shutterstock