Cum faci cea mai bună ciorbă de pui. Acesta este secretul!

1 84671 original jpg jpeg

După mesele copioase de sărbători, e timpul să lăsăm preparatele grele deoparte şi să încercăm ceva mai lejer. Ce ai spune de o ciorba de pui? Se mai rapid şi e foarte gustoasă. 

Pentru a pregăti de ciorbă de pui din lume vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- pulpe sau ciocănele de pui 

- două cepe

- doi morcovi

- un ardei (de preferat roşu)

- o ţelină mică

- un kg de borş

- o legătură de pătrunjel

- două legături de leuştean

- 2-3 ouă (opţional)

- fidea sau tăiţei (opţional)

- smântână (opţional)

-  tarhon

Mod de preparae:

Pulpele de pui sau ciocănelele se pun într-o oală cu apă şi se lasă la fiert până ce carnea devine extrem de moale şi se poate curăţa uşor de pe oase.

Într-o altă oală punem ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii, toate tocate mărunt. Adăugăm un strop de ulei şi călim totul timp de câteva minute, până ce vedem că ceapa devine sticloasă. Apoi adăugăm borşul şi apă şi lăsăm la fiert. Nu avem multe de făcut ca să obţinem cea mai bună reţetă de ciorbă de pui din lume. Când legumele devin moi adăugăm carnea curăţată de pe oase. Opţional putem adăuga o mână de fidea sau de tăiţei sau câteva ouă bătute.

Spre final punem pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt şi mai lăsăm să dea în câteva clocote. Presărăm câteva linguriţe de tarhon uscat la plic şi...asta e tot! Aşa se pregăteşte cea mai bună reţetă de ciorbă de pui din lume! Se poate servi simplă sau cu smântână, iar gustul este unul cu adevărat special!

Poftă bună!