Reţetă în paşi. Tort de ciocolată cu frişcă
Acest tort de ciocolată făcut în casă este un desert deosebit, preparat de la zero, îmbrăcat în glazură de ciocolată şi ornat cu cremă de frişcă. Îţi arătăm cum să faci pas cu pas o reţetă de tort perfectă pentru orice ocazie specială!
Când ai nevoie de o rețetă de tort de ciocolată care iese de fiecare dată, o poţi alege pe aceasta. Vei obţine un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios. Ai nevoie de ingrediente simple pe care le ai deja în bucătărie la care adaugi ciocolată, frişcă, un compot de cireşe. Nu este nici prea dulce, nici prea greu, ci un tort de ciocolată de casă pe care îl vei face de nenumărate ori.
Ingrediente
Pentru blat:
500 g făină
150 g cacao
300 g zahăr
1 plic praf de copt
1 praf de sare
3 ouă
75 ml ulei
400 ml lapte
Pentru cremă:
200 ml frișcă
100 g ciocolată neagră
100 g zahăr pudră
Pentru glazură:
150 g zahăr pudră
70 g unt
30 g cacao
50 ml lapte
100 ml compot de cireșe
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu morcovi şi ciocolată
Mod de preparare
Pas 1
Combini făina cu praful de copt, zahărul, cacaua și sarea. Separat, bați ouăle cu laptele, apoi, la final, torni uleiul și amesteci. Încorporezi făina peste lapte și omogenizezi. Pui compoziția într-o formă rotundă, tapetată, cu inel detașabil, și o dai la cuptor, la 175 °C, aproximativ 30 de minute, până când trece testul scobitorii. Scoți blatul și-l lași la răcorit complet, înainte să-l dai în jumătate, pe lung.
Pas 2
Pentru cremă, mixezi frișca cu zahărul până când se întărește, apoi adaugi ciocolata topită și omogenizezi.
Pas 3
Pentru glazură, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi cacaua și laptele și mixezi până când se omogenizează ingredientele.
Pasul 4
Însiropezi cu compot partea inferioară a blatului și întinzi crema de ciocolată, din care ai dat deoparte un sfert din ea pentru decor. Însiropezi și foaia de blat rămasă și o pui peste cremă.
Vezi şi: Ruladă cu ciocolată şi cafea. Desertul care îţi dă energie în zilele mai grele
Întinzi deasupra glazura, inclusiv pe marginile tortului, și-l dai la rece pentru o jumătate de oră. Îl decorezi cu crema de ciocolată rămasă, după imaginație.
FOTO: Shutterstock