Desert de sărbătoare. Tort de morcovi cu frişcă

Tortul cu morcovi este una dintre acele rețete pe care lumea le iubeşte cu adevărat. Este un tort dens, bogat, perfect pentru a sărbători, indiferent de motiv.

image

Acest desert clasic, cu morcovi se face destul de repede. Poate că una dintre cele mai dificile părţi este trecerea prin răzătoare a morcovilor, ceea ce poţi face şi cu robotul de bucătărie.

Tortul cu morcovi nu este prea dulce, motiv pentru care place oriciu. Glazura cu cremă de brânză aduce cu siguranță o notă cremoasă mai dulce la fiecare bucată. Cel mai bine se servește cu un pahar rece de lapte sau cu cafea, dar şi cu îngheţată de vanilie.

Ingrediente pentru 12 porţii

700 g de morcovi

150 g zahăr

4 ouă

120 g ulei

esenţă de vanilie

360 g făină

1 ½ bicarbonat de sodiu

1 linguriţă sare

120 g nuci

200 g cremă de brânză

200 g zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Tort delicios cu napolitane și nucă, un desert simplu de preparat

Mod de preparare

Razi morcovii şi toci nuca. Amesteci morcovii cu 50 de grame de zahăr. Separat, combini ouăle cu restul de zahăr, uleiul şi esenţă de vanilie, după preferinţă. După ce omogenizezi făina cu sarea, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu, le încorporezi treptat în amestecul de ouă. La final, înglobezi morcovii şi nuca.

Transferi compoziţia într-o tavă rotundă de 20 centimetri, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. Laşi la copt la foc mic, circa o oră.

Vezi şi: Cum să faci tort Doboş, una dintre cele mai faimoase prăjituri stratificate

După răcire, îl tai în patru felii, pe orizontală. Pentru umplutură şi decor, amesteci crema de brânză cu zahărul pudră.

Întinzi crema între fiecare felie de blat şi îmbraci tortul cu ea. Ornezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock