Reţetă rapidă pentru mesele de prânz sau cină: cușcuș cu pesto

23 noiembrie 2023   Rețete

Cuşcușul cu sos pesto este un preparat perfect pentru un prânz ușor, rapid și proaspăt. Poate fi pregătit şi în avans, păstrat la congelator, apoi savurat oricând doreşti.

Ai zile în care pur și simplu nu știi ce să găteşti? Mergi pe un preparat cu cușcuș! Durează foarte puţin să-l faci. Acest cuşcuş cu sos pesto este, de asemenea, o rețetă prietenoasă cu bugetul. Dacă ţii post, poţi elimina parmezanul dintre ingrediente, iar de doreşti ceva mai săţios, adaugă pulpe de pui sau de curcan preparate la cuptor! Rezultatul va fi delicios!

De ce să incluzi în dietă cuşcuş? Nu numai că se găteşte rapid, dar este şi bogat în seleniu (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei, prevenirea inflamaţiilor şi a bolilor de inimă), întăreşte sistemul imunitar şi îţi aduce un plus de proteine vegetale (6 grame de proteine la 150 de grame de cuşcuş).

Ingrediente pentru două porţii

250 g cușcuș 

650 ml apă 

1 praf de sare 

Pentru sos 

2 căței de usturoi 

50 g semințe de pin 

50 g busuioc proaspăt 

50 g parmezan 

40 ml ulei de măsline 

Te-ar mai putea interesa: Salată de cuşcuş cu roşii

Cum să faci cuşcuş cu pesto

Fierbi apa, în care ai pus puţină sare. Când ajunge să clocotească, o dai deoparte și adaugi cuşcuşul, apoi acoperi cu un capac și lași la înmuiat aproximativ o jumătate de oră. La final, cușcușul trebuie să fie moale și să fi absorbit toată apa. 

Vezi şi: Cuşcuş cu perişoare

Pentru sos, pui într-un blender usturoiul curățat, semințele de pin, busuiocul, parmezanul ras și uleiul de măsline. Omogenizezi și amesteci sosul cu boabele de cuşcuş.  

FOTO: Shutterstock

Mai multe