Reţeta zilei. Pui picant cu cușcuș, gustos şi sănătos
Această rețetă ușoară de pui picant este modalitatea perfectă de a aduce aromă oricărei mese de seară sau de prânz.
Cu doar câteva ingrediente, poți pregăti acest fel de mâncare delicioasă în cel mai scurt timp și te poţi bucura de o masă delicioasă şi sănătoasă împreună cu familia.
Cină nu iubește o masă savuroasă, gătită acasă? În condițiile în care tendințele alimentare se îndreaptă către opțiuni mai sănătoase, s-ar putea să laşi deoparte unele dintre rețetele tale preferate. Nu trebuie să fie așa! Rețetele sănătoase pot fi extrem de aromate și sănătoase, așa că nu trebuie să sacrifici gustul atunci când faci alegeri bune în bucătărie.
Ingrediente pentru două porţii
3-4 pulpe de pui superioare
120 g cușcuș
1 morcov mic
300 ml apă
50 ml ulei
1 praf de sare
chili
rozmarin
Vezi și: Cuşcuş cu legume
Mod de preparare
Combini 20 ml ulei cu sare, piper și chili, după gust. Ungi pulpele de pui cu această marinadă și le dai la rece pentru jumătate de oră.
Încălzești apa până când aproape începe să clocotească, adaugi un praf de sare, rozmarin, morcovul ras și cuscusul.
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi în stil asiatic. Pui Teriyaki
Acoperi vasul și lași cuscusul la înmuiat o jumătate de oră. Încingi restul de ulei într-o tigaie și călești pulpele pe ambele părți câte cinci minute, apoi torni apă cât să acoperi pe jumătate pulpele.
Le lași să fiarbă până se pătrunde carnea și, la final, s-a rumenit. Servești pulpele cu cuşcuş.
FOTO: Shutterstock