Roșii umplute cum n-ai mai gustat până acum

25 august 2025   Rețete

Nu doar ardeii umpluţi au un gust deosebit. Trebuie să încerci şi această reţetă de roşii umplute cu orez şi un amestec deosebit de mirodenii, cu atât mai mult că roşiile te vor ajuta să îţi echilibrezi sistemul imunitar şi să împiedici depunerea grăsimilor.

Ingrediente pentru două porţii

4 roșii mari

60 g orez cu bobul lung

50 g mozzarella rasă

oregano

sare

busuioc

2 căței de usturoi

pudră de turmeric

30 ml ulei

Vezi și: Gnocchi cu sos de roșii

Mod de preparare

Fierbi orezul în 120 ml apă cu sare, în care ai adăugat și turmeric, după gust. După ce a absorbit toată apa și a început să se înmoaie, îl dai deoparte.

Speli roșiile, le tai capacele și le scobești o parte din miez cu o lingură. Amesteci orezul cu uleiul, oregano, busuioc, cățeii de usturoi pisați și mozzarella rasă.

Te-ar mai putea interesa: Chifteluțe cu bulgur şi sos de roşii

Umpli roșiile cu această compoziție, le pui capacele și le așezi într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei. Le acoperi cu o folie și le dai la cuptor, la 180 °C, 45 de minute.

FOTO: Shutterstock

Mai multe