Roșii umplute cum n-ai mai gustat până acum
Nu doar ardeii umpluţi au un gust deosebit. Trebuie să încerci şi această reţetă de roşii umplute cu orez şi un amestec deosebit de mirodenii, cu atât mai mult că roşiile te vor ajuta să îţi echilibrezi sistemul imunitar şi să împiedici depunerea grăsimilor.
Ingrediente pentru două porţii
4 roșii mari
60 g orez cu bobul lung
50 g mozzarella rasă
oregano
sare
busuioc
2 căței de usturoi
pudră de turmeric
30 ml ulei
Vezi și: Gnocchi cu sos de roșii
Mod de preparare
Fierbi orezul în 120 ml apă cu sare, în care ai adăugat și turmeric, după gust. După ce a absorbit toată apa și a început să se înmoaie, îl dai deoparte.
Speli roșiile, le tai capacele și le scobești o parte din miez cu o lingură. Amesteci orezul cu uleiul, oregano, busuioc, cățeii de usturoi pisați și mozzarella rasă.
Te-ar mai putea interesa: Chifteluțe cu bulgur şi sos de roşii
Umpli roșiile cu această compoziție, le pui capacele și le așezi într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei. Le acoperi cu o folie și le dai la cuptor, la 180 °C, 45 de minute.
FOTO: Shutterstock