Budinca de orez cu pește și roșii, o combinație neașteptat de savuroasă

Bucură-te de un preparat ușor și gustos, în care orezul cremos, peștele fraged și roșia aromată se combină perfect. O rețetă simplă, dar savuroasă!

Atunci când vrei să impresionezi fără prea mult efort, această budincă este alegerea ideală. Simplă de preparat, dar plină de gust, această rețetă combină orezul moale cu peștele delicat și feliile de roșii zemoase într-un mod care îi va încânta pe toți cei care o încearcă. Fie pentru o masă rapidă în familie, fie pentru un prânz relaxat cu prietenii, acest preparat este gata să-ți cucerească papilele gustative.

image

Ingrediente pentru patru porţii

250 g file de pește

250 g orez

20 g unt

20 ml ulei

1 ceapă

1 cățel de usturoi

50 g cașcaval

250 ml lapte

10 g muștar

sare

piper

1 roșie

Te-ar mai putea interesa: Idee pentru cină sănătoasă şi gustoasă: budincă de paste cu ciuperci şi spanac

Mod de preparare

Tai fileul de pește cubulețe și-l călești în untul amestecat cu ulei, unu-două minute pe fiecare parte, apoi îl scoți și-l dai deoparte. Pui în loc ceapa tocată și, după ce s-a înmuiat, și devine sticloasă, adaugi cățelul de usturoi pisat și după 1 minut orezul bine spălat.

Torni apă de două ori cantitatea lui, îl condimentezi cu sare și piper, după gust, îl acoperi și-l lași să fiarbă până își dublează volumul.

Vezi și: Budincă de clătite umplute cu carne tocată

Îl dai deoparte, apoi torni laptele cald, combinat cu muștarul, adaugi peștele și pui compoziția într-o tavă dreptunghiulară. Adaugi deasupra feliile de roșie și razi cașcavalul. Dai budinca la cuptor la 220 °C, pentru 10-15 minute.

FOTO: Shutterstock