Budinca de orez cu pește și roșii, o combinație neașteptat de savuroasă
Bucură-te de un preparat ușor și gustos, în care orezul cremos, peștele fraged și roșia aromată se combină perfect. O rețetă simplă, dar savuroasă!
Atunci când vrei să impresionezi fără prea mult efort, această budincă este alegerea ideală. Simplă de preparat, dar plină de gust, această rețetă combină orezul moale cu peștele delicat și feliile de roșii zemoase într-un mod care îi va încânta pe toți cei care o încearcă. Fie pentru o masă rapidă în familie, fie pentru un prânz relaxat cu prietenii, acest preparat este gata să-ți cucerească papilele gustative.

Ingrediente pentru patru porţii
250 g file de pește
250 g orez
20 g unt
20 ml ulei
1 ceapă
1 cățel de usturoi
50 g cașcaval
250 ml lapte
10 g muștar
sare
piper
1 roșie
Te-ar mai putea interesa: Idee pentru cină sănătoasă şi gustoasă: budincă de paste cu ciuperci şi spanac
Mod de preparare
Tai fileul de pește cubulețe și-l călești în untul amestecat cu ulei, unu-două minute pe fiecare parte, apoi îl scoți și-l dai deoparte. Pui în loc ceapa tocată și, după ce s-a înmuiat, și devine sticloasă, adaugi cățelul de usturoi pisat și după 1 minut orezul bine spălat.
Torni apă de două ori cantitatea lui, îl condimentezi cu sare și piper, după gust, îl acoperi și-l lași să fiarbă până își dublează volumul.
Vezi și: Budincă de clătite umplute cu carne tocată
Îl dai deoparte, apoi torni laptele cald, combinat cu muștarul, adaugi peștele și pui compoziția într-o tavă dreptunghiulară. Adaugi deasupra feliile de roșie și razi cașcavalul. Dai budinca la cuptor la 220 °C, pentru 10-15 minute.
FOTO: Shutterstock