Crap în sos de roșii. Preparat cu peşte, simplu şi săţios
Pentru zilele cu dezlegare la peşte din timpul postului sau acelea în care intenţionezi să găteşti ceva mai uşor, îţi propunem o reţetă de crap în sos de roşii!

Spre deosebire de alte tipuri de peşte, crapul are un gust şi miros puternic, iar valoarea sa energetică este mai mare. Este un peşte cu carnea grasă, de aceea se poate prepara sub formă de saramură, ciorbă sau la cuptor, cu legume. Îl poţi asezona cu rozmarin, cimbru ori usturoi. Este bine gătit când carnea se rupe uşor cu furculiţa.
Avantajele preparatelor cu peşte sunt nenumărate. Acizii graşi nesaturaţi din peşte reduc colesterolul rău, scad tensiunea arterială, întăresc sistemul imunitar şi ajută glanda tiroidă să funcţioneze normal. În acelaşi timp, reduc riscul de depresie şi de apariţie a maladiei Alzheimer. Prin urmare, ai toate motivele să găteşti cu peşte!
Ingrediente trei porţii
1 kg crap, curățat
250 g roșii tocate
250 g roșii pasate
50 g pastă de tomate
1 ceapă
2 căței de usturoi
cimbru
sare
piper
30 ml ulei
Vezi și: Crap la cuptor
Mod de preparare
Toci ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi peștele curățat și tăiat bucăți.
Pui roșiile pasate și tocate, pasta de tomate, cățeii de usturoi pisați și torni apă cât să acoperi peștele.
Te-ar mai putea interesa: Pește cu fasole verde. Este gata în doar 30 de minute!
Condimentezi cu sare și piper, după gust, pui cimbrul, acoperi cu un capac și fierbi la foc mic până când scade sosul și peștele s-a pătruns.
FOTO: Shutterstock