Cel mai bun mod de a mânca roşii pentru a-ţi reduce riscul de diabet şi Alzheimer

Ştiai că roşiile au proprietăți diuretice, digestive și laxative? Consumul de roșii este esențial pentru cei care caută să-şi reducă riscul apariției diverselor boli, precum Alzheimer, diabet şi boli cardiovasculare.

image

Această tulburare a creierului, Alzheimer, este progresivă și ireversibilă și afectează memoria, abilitățile de gândire, conform celor explicate de Institutul de Sănătate Mintală din Statele Unite. Pentru a evita acest tip de boală, este important să includem roșiile în alimentația zilnică.

Care sunt principalele semne ale Alzheimer?

Alzheimer este una dintre tipurile de demenţă de care pot suferi adulții în vârstă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aceasta reprezintă între 60% și 70% din cazuri. Fundația Brain a arătat care sunt primele semne ale Alzheimer care apar lent și aproape imperceptibil.

Devine extrem de important să ținem cont de principalele simptome ale persoanelor care dau primele semne ce pot fi observate. Este vorba despre modificări ale personalității, cum ar fi pierderea interesului, neîncrederea crescută în ceilalți oameni, iluziile, agresivitatea crescută sau izolarea socială.

Problemele de memorie reprezintă un alt semn al bolii Alzheimer, care se referă la întrebările repetate pe care o persoană le poate pune, chiar dacă le-ați răspuns anterior. Uitarea numelor membrilor familiei și a celor apropiați devine îngrijorătoare.

Alzheimer se mai poate manifeste prin dificultăţi de concentrare, probleme de gândire asupra unor concepte abstracte, greutatea de a realiza mai multe sarcini în același timp. De asemenea, pot apărea dificultăţi în a realiza activităţi ce implică o serie de paşi care trebuie făcuţi într-o anumită ordine (spălatul pe dinți, respectarea unei rețete culinare). La toate acestea se poate adăuga înrăutățirea capacității de a lua decizii.

Vezi şi: Sfaturi pentru a păstra roșiile proaspete mai mult timp

Studiile efectuate de diferiți experți au relevat că o dietă bogată în fructe și legume roșii, precum roșiile, poate reduce riscul de a dezvolta boli neurodegenerative precum Alzheimer, datorită proprietăților lor antioxidante.

Efectele benefice ale consumului de roşii

Experții recomandă ca modalitatea ideală de a consuma roșiile este crudă, deoarece proprietățile lor se păstrează mai bine în această stare.

Roșia este bogată în nutrienți esențiali care mențin organismul în echilibru cum sunt vitaminele B1, B2 şi C, licopen, pigment care le conferă culoarea specifică şi care are acţiune antioxidantă.

Te-ar mai putea interesa: Secretul roșiilor de grădină mari și gustoase. Trucul se poate pune în aplicare extrem de simplu!

Tomatele sunt şi antiseptice, alcalinizante, depurative, diuretice, laxative, antiinflamatoare și remineralizante. În plus, ajută la combaterea bolilor hepatice, arsurilor de piele, obezității, rahitismului și cancerului. De asemenea, este folosit pentru prevenirea diabetului, a bolilor cardiovasculare, a cataractei și a astmului.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg
Tort cu prune si bezea  Sursa foto shutterstock 2005395161 jpg