Ruladă cu gem de căpşuni. Bonus: sfaturi să obţii un desert elegant şi pufos
Acesta este un desert clasic, care îţi aduce un sentiment plăcut de nostalgie. Este atât de simplu de făcum și perfect pentru copii!
Pentru a obţine cele mai bune rezultate când faci ruladă cu gem de căpşuni, ai grijă să înglobezi ușor făina în amestecul de ouă. Astfel, pandișpanul va fi mai pufos. Este necesar să nu coci exagerat de mult blatul pentru a nu se crăpa în timp ce-l rulezi. Rulează blatul cât este încă fierbinte. Astfel, umplutura nu va curge. Pregăteşte un prosop umed, apoi pune deasupra o foaie de hârtie de copt, pudrată cu zahăr pudră. Folosirea acestei metode va preveni lipirea prăjiturii pe prosop. Răceşte blatul la temperatura camerei înainte de a întinde gemul de căpșuni. Acest lucru va ajuta rulada să-și mențină forma frumoasă și o va împiedica să se deschidă. După rulare, lasă desertul un sfert sau o jumătate de oră înainte de servire pentru a obține o formă frumoasă.
Ingrediente pentru şase porţii
4 ouă
1 plic zahăr vanilat
125 g zahăr
1 praf de sare
125 g făină
zahăr pudră
250 g gem de căpşuni
Te-ar mai putea interesa: Ruladă fără coacere, cu patru ingrediente! E gata în 15 minute
Cum să faci ruladă cu gem de căpşuni
Mixezi circa zece minute ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilat şi sare. La final, obţii un amestec spumos. Cerni făina şi o încorporezi treptat. Transferi totul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, nivelezi şi introduci tava în coptorul preîncălzit pentru circa zece minute.
După coacere, cât este cald, îl răstorni pe masa de lucru. Dezlipeşti hârtia pe care a stat în tavă, presari zahăr pudră şi rulezi cu grijă.
Vezi şi: Ruladă cu frişcă şi căpşuni
Îl laşi la răcit o jumătate de oră. După aceea, derulezi blatul, îl ungi cu gemul de căpşuni şi rulezi din nou, nu foarte strâns.
Înfăşori rulada în folie alimentară şi o ţii la frigider două - trei ore înainte de a o servi pudrată cu zahăr şi ornată cu căpşuni proaspete.
FOTO: Shutterstock