Reţete de deserturi cu dulceţuri şi gemuri din cămară

1 jam 428094 1280 jpg jpeg

Ai cămara plină cu dulceaţă, gem şi alte bunătăţi, dar te-ai săturat să le întinzi doar pe pâine prăjită cu unt. Îţi propunem câteva reţete simple şi gustoase la care poţi adăuga dulcegăriile pregătite din toamnă.

Brioşe cu gem

muffins 3371523 1280 jpg jpeg

Ingrediente:

gem de affine (sau la alegere: caise, căpşuni, prune)

3 ouă

1 pahar de zahăr

100 g unt topit

5 linguri smântână nu foarte grasă

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă esenţă vanilie sau lămâie

2 pahare făină

1 plic praf de copt

*pentru făină şi zahăr foloseşte acelaşi pahar

Mixează ouăle cu zahărul până când se deschid puţin la culoare. Toarnă untul topit şi răcit în fir subţire şi mixează în continuare. Pune zahărul vanilat şi esenţa, apoi adaugă smântâna. Mixează până la omogenizare. La final încorporează făina şi praful de copt. Pune câte o lingură de compoziţie în formele de brioşe, apoi câte un vârf de linguriţă cu gem şi acoperă cu puţin amestec. Lasă brioşele la 180 ºC, până când se rumenesc uşor deasupra şi trec testul scobitorii.

Clătite umplute cu frişcă şi vişine

shutterstock 366419294 jpg jpeg

200 g făină

500 ml lapte

2 ouă

3 linguri zahăr

1-2 linguri cacao

1 vârf cuţit sare

 ulei, pentru uns tigaia

Pentru umplutură:

250 ml smântână dulce 35% grăsime

vişine fără sâmburi, din compot

1 lingură zahăr

Bate ouăle cu sarea şi cu zahărul. Adaugă apoi făina şi cacaua şi omogenizează, până ce ajungi la consistenţa unei smântâni foarte groase. Toarnă laptele în fir subţire, în două-trei etape, amestecând uşor. Unge o tigaie antiaderentă cu ulei, las-o să se încingă şi adaugă cu polonicul din compoziţie. Roteşte tigaia astfel încât aluatul să se întindă pe toată suprafaţa. Când s-a rumenit pe o parte, dezlipeşte marginile cu o spatulă şi întoarce clătita. Repetă operaţiunea până la terminarea compoziţiei. Bate smântâna dulce cu zahărul până când devine pufoasă. Umple fiecare clătită cu o lingură de frişcă şi cu câteva vişine.

Mai citeşte şi: 3 deserturi cu brânză, ideale pentru micul dejun

Ruladă cu gem de căpşuni

roulade 2554715 1280 jpg jpeg

Ingrediente:

3 ouă

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

75 g zahăr pudră

75 g făină

gem de căpşuni

Mixează ouăle cu praful de sare, vanilia şi zahărul pudră până când se deschid la culoare. Adaugă făina şi praful de copt şi mixează până la omogenizare completă. Coace blatul într-o tavă dreptunghiulară, în care ai aşternut hârtie de copt. Lasă blatul puţin la răcit, apoi unge-l cu gem de căpşuni şi rulează.

Mai citeşte şi: 3 reţede de pâine făcute în casă



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg