Reţete de deserturi cu dulceţuri şi gemuri din cămară

1 jam 428094 1280 jpg jpeg

Ai cămara plină cu dulceaţă, gem şi alte bunătăţi, dar te-ai săturat să le întinzi doar pe pâine prăjită cu unt. Îţi propunem câteva reţete simple şi gustoase la care poţi adăuga dulcegăriile pregătite din toamnă.

Brioşe cu gem

muffins 3371523 1280 jpg jpeg

Ingrediente:

gem de affine (sau la alegere: caise, căpşuni, prune)

3 ouă

1 pahar de zahăr

100 g unt topit

5 linguri smântână nu foarte grasă

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă esenţă vanilie sau lămâie

2 pahare făină

1 plic praf de copt

*pentru făină şi zahăr foloseşte acelaşi pahar

Mixează ouăle cu zahărul până când se deschid puţin la culoare. Toarnă untul topit şi răcit în fir subţire şi mixează în continuare. Pune zahărul vanilat şi esenţa, apoi adaugă smântâna. Mixează până la omogenizare. La final încorporează făina şi praful de copt. Pune câte o lingură de compoziţie în formele de brioşe, apoi câte un vârf de linguriţă cu gem şi acoperă cu puţin amestec. Lasă brioşele la 180 ºC, până când se rumenesc uşor deasupra şi trec testul scobitorii.

Clătite umplute cu frişcă şi vişine

shutterstock 366419294 jpg jpeg

200 g făină

500 ml lapte

2 ouă

3 linguri zahăr

1-2 linguri cacao

1 vârf cuţit sare

 ulei, pentru uns tigaia

Pentru umplutură:

250 ml smântână dulce 35% grăsime

vişine fără sâmburi, din compot

1 lingură zahăr

Bate ouăle cu sarea şi cu zahărul. Adaugă apoi făina şi cacaua şi omogenizează, până ce ajungi la consistenţa unei smântâni foarte groase. Toarnă laptele în fir subţire, în două-trei etape, amestecând uşor. Unge o tigaie antiaderentă cu ulei, las-o să se încingă şi adaugă cu polonicul din compoziţie. Roteşte tigaia astfel încât aluatul să se întindă pe toată suprafaţa. Când s-a rumenit pe o parte, dezlipeşte marginile cu o spatulă şi întoarce clătita. Repetă operaţiunea până la terminarea compoziţiei. Bate smântâna dulce cu zahărul până când devine pufoasă. Umple fiecare clătită cu o lingură de frişcă şi cu câteva vişine.

Mai citeşte şi: 3 deserturi cu brânză, ideale pentru micul dejun

Ruladă cu gem de căpşuni

roulade 2554715 1280 jpg jpeg

Ingrediente:

3 ouă

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

75 g zahăr pudră

75 g făină

gem de căpşuni

Mixează ouăle cu praful de sare, vanilia şi zahărul pudră până când se deschid la culoare. Adaugă făina şi praful de copt şi mixează până la omogenizare completă. Coace blatul într-o tavă dreptunghiulară, în care ai aşternut hârtie de copt. Lasă blatul puţin la răcit, apoi unge-l cu gem de căpşuni şi rulează.

Mai citeşte şi: 3 reţede de pâine făcute în casă



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg