Ruladă rapidă cu gem de cireşe. Ai nevoie de numai cinci ingrediente
Una dintre prăjiturile rapide și simple care se potrivesc la un ceai sau la o cafea este o ruladă de modă veche. Este delicioasă cu orice tip de gem sau dulceață. Poţi adăuga un pic de frișcă sau fructe proaspete.
Ai nevoie de puţine ingrediente pentru a face această prăjitură, iar pandișpanul nu conține grăsimi. Se păstrează foarte bine mai multe zile, într-un recipient închis.
Chiar dacă ruladele cu gem și prăjiturile rulate pot fi găsite în multe părți ale lumii, această versiune este de obicei braziliană. Provine din nord-estul Braziliei și este umplută cu goiabada, o pastă populară de guava. În Brazilia, se face în grosimi diferite. La Recife, aluatul este foarte subțire.
Ingrediente pentru opt porţii
4 ouă
125 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
125 g făină
300 g gem de cireşe
Te-ar mai putea interesa: Ruladă fără coacere, cu patru ingrediente! E gata în 15 minute
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul şi sarea până la triplarea în volum a compoziţie, apoi încorporezi făina.
Transferi compoziţia într-o tavă tapetată şi nivelezi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Vezi şi: Desert rapid. Prăjitură cu ciocolată şi biscuiţi
După coacere, rulezi blatul şi-l dai deoparte 30 de minute.
Îl derulezi, îl ungi cu gem şi rulezi din nou, cât mai strâns. Înveleşti rulada în folie alimentară şi o dai la frigider trei ore sau peste noapte.
FOTO: Shutterstock