Ruladă rapidă cu gem de cireşe. Ai nevoie de numai cinci ingrediente

Una dintre prăjiturile rapide și simple care se potrivesc la un ceai sau la o cafea este o ruladă de modă veche. Este delicioasă cu orice tip de gem sau dulceață. Poţi adăuga un pic de frișcă sau fructe proaspete.

image

Ai nevoie de puţine ingrediente pentru a face această prăjitură, iar pandișpanul nu conține grăsimi. Se păstrează foarte bine mai multe zile, într-un recipient închis.

Chiar dacă ruladele cu gem și prăjiturile rulate pot fi găsite în multe părți ale lumii, această versiune este de obicei braziliană. Provine din nord-estul Braziliei și este umplută cu goiabada, o pastă populară de guava. În Brazilia, se face în grosimi diferite. La Recife, aluatul este foarte subțire.             

Ingrediente pentru opt porţii

4 ouă 

125 g zahăr  

1 vârf de cuţit sare

125 g făină  

300 g gem de cireşe 

Te-ar mai putea interesa: Ruladă fără coacere, cu patru ingrediente! E gata în 15 minute

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul şi sarea până la triplarea în volum a compoziţie, apoi încorporezi făina.

Transferi compoziţia într-o tavă tapetată şi nivelezi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Vezi şi: Desert rapid. Prăjitură cu ciocolată şi biscuiţi

După coacere, rulezi blatul şi-l dai deoparte 30 de minute.

Îl derulezi, îl ungi cu gem şi rulezi din nou, cât mai strâns. Înveleşti rulada în folie alimentară şi o dai la frigider trei ore sau peste noapte.  

FOTO: Shutterstock