Desert în paşi. Vezi cum se face rulada Pădurea Neagră!

O ruladă cu ciocolată, mascarpone şi vişine este răsfăţul preferat al multora. Bucură-te şi tu de acest desert extraordinar pe care îl poţi prepara în propria bucătărie. Îţi arătăm pas cu pas cum să procedezi!

image

Vişinele sunt cele care dau o aromă unică ruladei Pădurea Neagră. Recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante protectoare, vişinele conțin compuși vegetali numiți antociani și cianidină care pot avea efecte antiinflamatoare. Cercetările inițiale au arătat că acești antioxidanți ar putea fi benefici în afecţiunile inflamatoare, precum artrita. Consumate chiar şi sub formă de deserturi de casă, oferă mai multe avantaje: normalizează tensiunea arterială, reduc durerile musculare după exerciţiile fizice intense, îmbunătăţesc calitatea somnului.   

Ingrediente necesare pentru o ruladă Pădurea Neagră

Pentru blat: 

4 ouă 

65 g zahăr tos 

65 g zahăr brun 

60 g unt 

60 g făină 

20 g cacao 

5 g praf de copt 

esență de vanilie 

Pentru umplutură: 

200 g mascarpone 

100 g frișcă 

80 g zahăr pudră 

esență de vanilie 

170 g vișine, din compot 

50 g ciocolată cu lapte 

Vezi și: Ruladă fără coacere, cu patru ingrediente! E gata în 15 minute

Mod de preparare

Pasul 1

image

Cerni făina și o amesteci cu cacaua și praful de copt. Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu zahărul tos. Gălbenușurile le freci cu zahărul brun, torni esență de vanilie, după gust, și mixezi până își dublează volumul. Pui peste gălbenușuri făina, untul topit și omogenizezi. La final, adaugi albușurile și amesteci cu mișcări ușoare, de jos în sus.  

Pasul 2

image

Pui compoziția într-o tavă tapetată și o dai la cuptor, la 180 °C, zece minute. Scoți blatul, și cu ajutorul unui prosop umed, curat, îl rulezi cu tot cu hârtia de copt. Îl lași la răcit, apoi îl derulezi. 

Te-ar mai putea interesa: Diplomat cu vişine, un desert parfumat, răcoros şi uşor de preparat

Pasul 3

image

Mixezi brânza mascarpone cu 50 g zahăr pudră până capătă o consistență cremoasă, apoi adaugi frișca bătută și esență de vanilie, după gust.   

Pasul 4

image

Întinzi crema peste blat și pui vișinele, scurse și fără sâmburi, apoi rulezi. Decorezi rulada cu zahărul pudră rămas și ciocolata rasă. 



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg