Ruladă cu gem de fructe de pădure, deliciul surpriză care îți cucerește familia!
Fructele de pădure pot face parte din meniu chiar dacă am intrat deja în sezonul rece. Această ruladă cu gem de fructe de pădure este ușoară și are un gust care te duce cu gândul la o zi de vară.
Ingrediente pentru zece porții
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
1 praf de sare
Pentru umplutură:
250 ml frişcă
1 plic gelatină
50 ml apă rece
100 ml zeamă de lămâie
300 g gem de fructe de pădure
zahăr pudră
frunze de mentă
Te-ar mai putea interesa: Chifle cu gem de caise
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare, adaugi zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Încorporezi făina cu mişcări uşoare, amestecând de jos în sus.
Treci aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi-l dai la copt 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop umezit. Rulezi cu tot cu prosop şi laşi la răcit.
Vezi şi: Ruladă cu gem de căpşuni
Pentru umplutură, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Baţi frişca cu zahărul pudră şi adaugi gelatina, apoi zeama de lămâie.
Desfaci cu grijă blatul. Îl acoperi cu gem de fructe de pădure, apoi cu frişca şi rulezi blatul la loc. Ţii rulada la frigider câteva ore înainte de a o porţiona. O ornezi cu zahăr pudră şi mentă.
FOTO: Shutterstock