Ruladă cu gem de căpşuni. Îți trebuie doar 7 ingrediente de bază s-o prepari!
Gemul de căpșuni pregătit din vara trecută revine în preparatele tale dulci preferate cum este și această ruladă. Pentru a te bucura de gustul ei deosebit, ai nevoie de numai șapte ingrediente de bază. Vezi care sunt și în ce constau pașii care îți asigură reușita!

Ingrediente
150 g făină
120 g zahăr
6 ouă
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă praf de copt
1 vârf de cuţit sare
400 g gem de căpşuni
coajă rasă de la 1 lămâie bio, opțional
Te-ar mai putea interesa: Fursecuri cu gem de căpşuni
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare cu zahărul şi zahărul vanilat. Separat, freci gălbenuşurile cu un praf de sare, coaja rasă de lămâie, făina cernută cu praful de copt.
Combini cele două compoziţii şi torni amestecul într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, circa 20 de minute.
Vezi şi: Biscuiţi cu gem de căpşuni şi frişcă
După coacerea blatului, îl scoţi pe un prosop umezit uşor şi rulează pe latura lungă, cu tot cu prosop.
Odată ce s-a răcit, desfaci blatul şi întinzi gemul de căpşuni, în strat uniform. La final rulezi cu grijă.
FOTO: Shutterstock





























