Chifle cu gem de caise. Mai pufoase nu există!
Este vremea pentru preparate coapte la cuptor și umplute cu gemuri, dulcețuri care amintesc de vară! Aceste chifle cu gem de caise sunt incredibil de pufoase și nici prea greu de făcut. Îți arătăm cum să le pregătești pas cu pas!

Ingrediente:
7 g drojdie uscată
200 ml lapte
6 linguri zahăr
500 g făină
3 ouă
1 praf de sare
2 plicuri zahăr vanilat
400 g gem de caise
zahăr pudră
Te-ar mai putea interesa: Chifle dulci cu dulceaţă
Mod de preparare
Combini drojdia uscată cu trei linguri de lapte călduţ şi o lingură cu zahăr, apoi laşi compoziţia la crescut minimum zece minute. Cerni făina şi faci loc în mijlocul ei unde torni amestectul cu drojdie, ouăle, pe rând, sarea şi zahărul vanilat.
Vezi și: Chifle cu brânză şi stafide
Amesteci zahărul şi laptele care au rămas şi le pui puţin pe foc până se topeşte zahărul. După aceea, încorporezi laptele în făină şi frămânţi până când se desprinde aluatul de pe degete.
Aşezi aluatul la crescut o jumătate de oră. Când aluatul şi-a dublat volumul, îl împarţi în 12 bucăţi şi le umpli cu gem. Le transferi într-o tavă dreptunghiulară, una lângă alta şi le introduci în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. După răcire, dai chiflele cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock



































